Yıllardan beridir yatırımcıların yolunu gözleyen Erzurum, bu alanda bir türlü muradına eremedi. 70-80’li yıllara kadar ilk on ekonomi arasında yer alan kara kışlarıyla ünlü kent, son yıllarda merkezi hükümet tarafından yapılan dünya çapındaki yatırımlarla kış turizminde yıldızlaşmaya ve her geçen gün de parlamaya devam ediyor. Aralarında Erzurum’un da bulunduğu 23 ilin cazibe merkezi ilan edilmesiyle dadaşlar diyarında önümüzdeki ilkbaharda yatırım ve sanayi hamlesi başlayacak gibi görünüyor. Çünkü, Erzurum’da yatırımcılar için arsalar yetmez oldu..!

Cazibe merkezleri programı çerçevesinde Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane ile aynı bölgede bulunan Erzurum’a irili ufaklı, yerli yabancı yatırım yapmak isteyen firma sayısı şimdilik 111. Erzurum Valisi Seyfettin Azizioğlu’nun hesabına göre de istihdam sayısı 25 binlerde. Erzurum-Pasinler karayolu üzerinde kurulan 2. Organize sanayi bölgesinde müteşebbislere tahsis edilen 50 hektarlık alan yetmeyince, 216 hektarlık bir alan daha bölgeye tescil ettirildi. Tahsislerin ardından yüzde 70 seviyelerinde doluluğa ulaşılınca, talepleri karşılamak için 180 hektarlık bir alan daha tahsis için hazırlanmaya başladı.

Anadolu’nun zirvesi, kış turizm cenneti Erzurum’da yatırım yapmak isteyen firmaların tekstil sanayiden, silah sanayisine, ilaç üretiminden, cam sanayilerine kadar birçok alanda orta ve üst teknoloji yatırımlarında yatırım yapmak istediği de bir başka sevindirici gelişme. Uzun lafın kısası yatırım yapmak isteyen yatırımcıların biri gidip diğerinin geldiği Erzurum’da artık şeytanın bacağı kırılmaya başlayacak gibi. Şimdi bütün gözler önümüzdeki Nisan, Mayıs aylarında. Yatırımcıların arsa kapma yarışına girdiği Erzurum’da kimin ne kadar ciddi olduğunu ancak o zaman yani temeller atılıp, üretim başladığı zaman göreceğiz.

Hükümet tarafından başlatılan cazibe merkezleri programı çerçevesinde yatırım yapmamak için hiçbir neden yok. Neredeyse yatırım için gerekli olan her şeyi devlet yapıp, müteşebbise verecek. Müteşebbise, sadece patronluk yapmak kalacak. Kısacası, temelinden üretimine pazarlamasına kadar her aşamada müteşebbis devleti yanında bulacak. Bir diğer heyecanlandıran gelişme de cazibe merkezi programına alınan 23 il içerisinde en çok talep patlaması yaşanan kentte, Dadaşlar diyarı.

Sözün özü; Erzurum, Allahın izniyle bu yaza damgasını vuracak. Ve hepsinden önemlisi artık Erzurum, o kadar uzak, bu kadar da soğuk olmayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2017-02-07 16:57:26

haydi bakalım inşaAllah.