Türk sinemasının iz bıraktığı filmlerinden birisidir Çiçek Abbas filmi!
Şener Şen ve İlyas Salman'ın başrollerde oynadığı o filmde unutulmaz kareler kadar unutulmaz replikler de vardır.
Mesela Çiçek Abbas rolündeki İlyas Salman'ın, kendisi gibi minibüs sürücüsü olan Şakir rolünü oynayan Şener Şen'e bir sahnede verdiği ayar vardır.
Türk sinemasında bir çoğu gibi akılda kalan bu replik şöyledir:
'Şakir'e çay yok!'.
***
Dillere uzun yıllar pelesenk olan ve halen daha günümüzde de kullanılan 'Şakir'e çay yok' repliğinin bir benzeri de bu günlerde Erzurum'da yaşanıyor.
Ama bu defa 'Şakir'e çay yok' yerine, 'Şakir'e ekmek yok' repliği var.
Arkadaşları, hep açtığı işyeri zaman sonra yıkıldığı için başka bir yerde ticaret yapmak zorunda kalan Serender Pastanesi sahibi Şakir Kibaroğlu için artık o espriyi patlatıyorlar ve o filme atıfta bulunuyorlar:
'Şakir'e ekmek yok!'.
***
İlk duyduğumda önce inanamamamıştım.
Ama sonrasında Şakir Kibaroğlu'nun daha önce Serender Pastanesi olarak faaliyette olduğu yerleri ve akibetlerini hatırladıkça, o Çiçek Abbas filimde rol icabı yaşanan repliğin gerçekten bizim Şakir için ne denli geçerli olduğunu da anlamış oldum.
Şaka gibi ama, gerçekten Şakir Kibaroğlu, Erzurum'da şanssız ticarethane sahiplerindendir.
***
Önce Mumcu Caddesi'nin üzerindeki ara sokakta ilk faaliyete geen Kibaroğlu, bulunduğu yerin mülk sahipleri tarafından yıkılıp yerine oraya apartman dikilince yeni bir yer aramak zorunda kalmıştı.
Şu an Arzen olarak faaliette bulunan yerde pastane hizmetini veren Şakir Kibaroğlu'na, çok sonra tebligat yapıldı,
 'Burayı boşalt, yıkıp yerine modern bir bina yapacağız' dendi.
O da çaresiz tası, tarağı toplayarak Pelit Meydanı'nda Polat Otel'in karşısında bir yer tuttu.
Bir süredir orada faaliyette bulunan Kibaroğlu'na, geçen ay 'Burası yıkılacak, yerine işhan yapılacak' denilerek 'çık' talimatı verildi.
Aynı Kibaroğlu bu defa Ulucami'nin karşısında bir süre önce AK Partisi'nin Seçim Karargah Büroısu olarak hizmet veren yere taşındı.
Bugün orada faalieyetine devam etmeye başlayan ve yine bir sürü masraf eden Kibaroğlu, işin garip tarafı yine rahat değil, bayağı bir diken üstünde.
Zira, Büyükşehir Belediyesi'nin Üç Kümbetler ve Kale Projesi yüznden tam da yıkılması gndemde ve de 'an' meselesi olan bir yerde ticari faaliyetini sürdürüyor.
Bilmiyorum, bana enterasan geldi de o yüzden kaleme aldım Şakir beyin hikayesini.
Arkadaşları sizce de 'Şakir'e ekmek yok' derken haksız mı?
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.