Rüyamda görsem inanmazdım. İşadamı Abdurrezzak Cellat’ın Borsa Başkanlığına adaylığını açıklayacağı toplantı için Monnapark’a geldiğimde gördüğüm manzara, sabah sabah benim üzerimde şok etkisi yaptı. Mağazanın önünde yeralan ve toplantının yapılacağı kafenin hizasındaki restaurantta hem Borsa Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu’nun hem de aday Abdurrezzak Cellat’ın ‘başbaşa’ olduğunu görünce önce gözlerime inanamadım. 30 yıldır Borsa Başkanı olan ve bu seçimde de aday olduğunu bildiğim Hınıslıoğlu, Cellat ile hem de onun adaylığını açıklayacağı mekandaydı ve başbaşa görüşüyordu. İlginç bir şeylerin olacağı belliydi.. Az sonra toplantının yapılacağı mekana geçilince ve oraya da Hınıslıoğlu gelince, durum az-çok anlaşıldı. Evet, şaşırtıcı bir şey ama Hakkı Hınıslıoğlu aday değildi ve bunu ilk açıklayan da bizzat aday Cellat olunca durum da ortaya çıktı. Kimse abarttığımı sanmasın, onca yıldır sahadayım, ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Hele de iyi-kötü bir ‘Hakkı Hınıslıoğlu uzmanı’ olarak sabah sabah böylesi sürpriz bir gelişme karşısında şaşırmamam mümkün olamazdı. Şaka gibi ama Hakkı Hınıslıoğlu kendi isteğiyle oturduğu koltuktan kalkıyor ve yanındayım mesajını vermek maksadıyla geldiği Cellat’ın yanında pozisyon alıyordu!

***

Abdullah Büçke’nin çok önceden çekildiği, Hakan Oral’ın aday olduğu Borsa Başkanlığı için artık ikinci bir aday var.. Abdurrezzak Cellat. Son yıllarda işdünyasında adından sıkça sözettiren Abdurrezzak Cellat’ı herhalde bir 20 yıl olmuştur, tanıyorum. Müteşebbis, özgüveni yüksek, çevresindekilere ‘pozitif’ elektrik veren, yapıcı bir işadamı. Yıllardır içinde yeraldığı Mandıracılar grubundan seçime giriyor ve görüntü itibariyle de bir hayli güçlü. Kemal Aras, İsmail Yeşilyurt, Abdullah Yüksel, Vedat Altınkaynak, Mahmut Aybaz, Halil Karagöl, Zihni Durak ve Cemal Aras gibi Erzurum Borsası’nın önemli isimlerini yanına aldı, gövde gösterisi yaptı. Hınıslıoğlu’na muhalif mevcut yönetimle basına fotoğraf da veren Abdurrezzak Cellat, konuşmasında kısa ve öz konuştu, iyi de yaptı. Cümlelerini özenle kuran Cellat’ın konuşmasında bana göre öne çıkan söylemleri, ‘esnaf ve üyeler ile barışık ortamın sağlanacağı, tek adamlı değil, uyumlu, ekipli bir çalışmayla hizmetin yürütüleceği’ sözleri oldu.. Cellat ayrıca, adaylık kararının kendi başına almadığını, bu yönde talep geldiği için göreve talip olduğunu da belirterek basına ‘güçlüyüm’ mesajını verdi. Hakkı Hınıslıoğlu’nun da o toplantıda olması belki de Cellat’ın konuşmasında dikkat çeken yumuşak üslup kullanması etkili oldu.

***

PUSULA’dan Cihat İncesu ve Doğa Alca ile beraber takip ettiğimiz kahvaltılı basın toplantısında renkli görüntüler de vardı. Adaylığını açıklayan Cellat’ı bu özel gününde ailesi yalnız bırakmazken, TRT de full kadro oradaydı. Hakkı Hınıslıoğlu’nun aday olmadığının açıklandığı toplantıda seçim tarihinin ‘’1 Nisan’’ olarak açıklanması da esprilere yolaçtı. Palandöken Gazetesi’nden Ömer Nazmi Yavuz’un, Hınıslıoğlu’nun aday olmamasını ‘1 Nisan şakası olmasın sakın’ diye yorumlaması, dikkat çekti. Hınıslıoğlu’nun Cellat’ın basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken ‘’Bak, üstüme fazla gelmeyin, vazcayaram sora’’ şeklinde espri yapması gülüşmelere yolaçtı. Cellat’ın sağında oturan yılların Borsacısı ve Hınıslıoğlu’nun mevcut yönetiminde Başkan Yardımcısı da olan Kemal Aras da kendine has şivesiyle foto muhabirlerine ‘’Resmimi iyi çekin. Ben fotoğrafımın çekilmesini seviyorum’’ demesi de salondakileri güldürdü. DESNİ SU’nun yöneticilerinden Serhan Karabulut’un da Abdurrezzak Cellat’ın yanında yeralması dikkatlerden kaçmadı. Bir çok yorumu da beraberinde getiren Cellat’ın adaylığından çok Hınıslıoğlu’nun aday olmayacağının öne çıktığı toplantıda çoğu basın mensubu da ‘’ Bu işte bir iş var. Kesin Hınıslıoğlu Meclis Başkanlığını istiyordur..’’ yorumunu yaptı.

--

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.