Yüksek gerilim hattına kapılan işçiye yapay deri nakli

Ağrı'da komşusunun çatısının onarırken yüksek gerilim hattına kapılarak vücudunun yüzde 75'i yanan inşaat işçisine Erzurum BEAH'ta hayvan derisinden yapay deri nakli yapıldı.

admin
admin
21 Aralık 2017 Perşembe 00:33
Yüksek gerilim hattına kapılan işçiye yapay deri nakli

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde, 3 ay önce komşusunun çatısını tamir ederken yüksek gerilim hattına temas ederek akıma kapılan ve vücudunda 3. derecede yanıklar oluşan Abdullah Işık'a Erzurum'da yapay deri nakledildi.

Doğubeyazıt ilçesi Yeni Mahallesi'nde yaşayan 55 yaşındaki inşaat işçisi Abdullah Işık, yaklaşık 3 ay önce komşusunun yardım talebi üzerine tamir için çatıya çıktı.

Işık, tamir yaptığı esnada çatı üzerindeki yüksek gerilim hattına temas etti ve vücudunda 3. derece yanıklar oluştu.

Vücudunun yüzde 75'i yanan Işık, 112 Acil Servis ekiplerince Ağrı Devlet Hastanesine kaldırıldı, ardından da Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (BEAH) sevk edildi.

Yaklaşık 3 aydır BEAH Yanık Servisi'nde tedavi gören Işık'ın iki bacak ve kolları ile çeşitli bölgelerine Yanık Ünitesi Sorumlusu Opr. Dr. Mehmet Öztürk ve ekibince yapay deri nakli yapıldı.

Abdullah Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek gerilim hattının çatıya yakın olmasından dolayı buraya temas ettiğini söyledi.

Olaya ilişkin başka birşey hatırlamadığını aktaran Işık, "Ağrım çok oluyor." dedi.

Işık, tedavisinin güzel geçtiğini belirterek, hastane yönetimi ve doktorlara teşekkür etti.

Işık'ın yeğeni Ömer Işık da hastanın vücudunda 3. derece yanıklar oluştuğunu vurgulayarak, "İki gün önce her iki ayak ve kollarına hayvan derisinden yapay deri nakli yapıldı. Şu an durumu iyi, pansumanları ilerleyen günlerde açılacak. Eğer iyi olursa iki ay sonra taburcu edilecek." diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.