VİRAL SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINA DİKKAT

Bahar mevsimi ile birlikte solunum yolu hastalıklarında artış görülüyor. Uzmanlar bu mevsimlerde artan nezle ve grip hastalıklarının seyrinde antibiyotiklerin kullanılmaması gerektiği bunun yerine doğal yollarla rahatsızlıkların giderilmeye çalışması öneriyorlar.

06 Nisan 2012 Cuma 12:01
VİRAL SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINA DİKKAT
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zülal Özkurt, viral solunum hastalıkları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Viral solunum yolu hastalıklarının başında gelen nezle ve gribin karıştırılmaması gerektiğini belirten Zülal Özkurt, grip belirtilerinin yaygın kas ağrıları, yüksek ateş, yatak istirahati gerektirecek kadar halsiz hissettirmesi, ciddi uzayan öksürüklerin sürmesi olarak belirtti. Özkurt, nezlenin ise gribe oranla daha hafif olduğunu ve bu hastalığın kendiliğinden geçeceğini ifade etti.
Enfeksiyon hastalıları uzmanı Özkurt, gribal hastalıkların bu mevsimin doğal hastalıkları olduğunu kişilerin gereksiz yere antibiyotik kullanmaması ve özellikle de panik yapmaması gerektiği üzerinde dururken şunları söyledi, “Mevcut grip ilaçları olarak adı geçen antibiyotiklerin hastaya yarardan çok zararı var, hastalar çok ilaçlara yönelmemeli, mümkünse kullanmasınlar. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yönelik yatak istirahati, odaların havalandırılması gerekir. Doğal yollarla örneğin bol sıvı tüketerek ve vücut direncini yükseltici taze meyve ve sebze tüketerek rahatsızlıktan kurtulabilirler. Hastalar rahatsızlıkları sırasında panik yapmamalı, kişiler hasta insanlarla tokalaşmamalı, öpüşmemeli, sürekli mendil kullanmalı, ellerini sürekli yıkadıkları takdirde bu hastalıklardan daha çabuk ve kolay kurtulabilirler.”
Özkurt, hastalarda ateşin ortalama 1 hafta 10 günden fazla devam etmesi halinde hastaların doktorla görüşmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 06.04.2012 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.