TİRYAKİLER 20 YILDA BİR EV PARASI HARCIYOR

Sigara tiryakilerinin 20 yılda ortalama 72 bin lirayı sigaraya harcadığını belirten uzmanlar, bu parayla kent merkezinde 80 ila 100 metrekare bir ev alınabileceğini söyledi.

19 Mayıs 2011 Perşembe 12:20
TİRYAKİLER 20 YILDA BİR EV PARASI HARCIYOR
İçersinde binlerce kimyasal madde bulunan sigaranın kullanana ve dumanına maruz kalana zararı olduğunu kaydeden uzmanlar, sigaranın neden olduğu hastalıklar nedeniyle devletin her yıl binlerce lira masraf yaptığını ifade etti. Sigaranın en fazla akciğeri etkilediğini anımsatan uzmanlar, 14 yaşına kadar gelişimini tamamlayan akciğerlerin erken yaşlarda başlanan sigara alışkanlığı nedeniyle büyük zarar gördüğünü söyledi. Gençler arasında sigara kullanımı erkeklerde yüzde 11 kızlarda ise yüzde 4 olduğunu vurgulayan uzmanlar, “14 yaşından önce sigaraya başlayan çocuk akciğer gelişimini tamamlayamadan sigara tiryakisi olur ve akciğer hastalıklarına yakalanma oranı artar. Pasif sigara dumanına maruz kalan kişilerde özelikle çocuklarda beyin tümörü, orta kulak iltihabı, astım, lösemi, solunum yolu enfeksiyonları gelişebiliyor. Sigara içilen bir evde büyüyen çocuğun ileri de sigaraya başlama riski daha yüksektir. Tiryakiler 20 yılda ortalama 72 bin lirayı sigaraya harcıyor. Aynı evde iki kişi içiyorsa bu 140 bin lirayı buluyor. Bu parayla 80 – 100 metrekare arasında iki ev rahatlıkla alınabilir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.