TERLEME TEDAVİSİNDE ALTIN İĞNE ETKİSİ

Yaz aylarının içerisinde bulunduğumuz şu günlerde, sıcak havanın da etkisiyle kişilerde aşırı terlemelerin ortaya çıkabildiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, sosyal hayatı da olumsuz yönde etkileyen terlemenin çözümünün altın iğnede olduğunu söyledi.

10 Temmuz 2014 Perşembe 15:56
TERLEME TEDAVİSİNDE ALTIN İĞNE ETKİSİ
Terlemenin toksinlerin atılması, vücut ısısının ayarlanması gibi hayati önem taşıyan işlevlerin yürütülmesinde önemli fizyolojik bir araç olduğunu söyleyen Dr. Yıldırım, “Terlemenin normal seviyelerden sapma göstererek aşırı ya da az miktarda olması bazı hastalıklar açısından ipucu vermesi açısından önem taşır. Bunun dışında el ve ayak tabanı, koltuk altı gibi bölgelerde lokalize terleme sosyal yaşantıda sıkıntılar oluşturmaktadır. Aynı zamanda lokalize terleyen bölgeler, çeşitli enfeksiyon ve mantar hastalıklarına açık hale gelmektedir. Aşırı terleme durumlarında altta yatan bir hastalık olmadığı durumlarda terlemenin normal seviyeye getirilmesi ve ikincil enfeksiyonların önlenebilmesi çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Lokal kullanılan alüminyum hidroksitli kremler ile bazı hastalarda şikayet kontrol altına alınabilirken sonuç alınamazsa iyontoforez ve botox tedavisi seçenekler arasındadır. Son zamanlarda altın iğne radyofrekans sistemi terleme tedavisinde seçenekler arasında yerini aldı. Radyofrekans sistemi ile terleyen bölgeye lokal anestezi uygulanır.Üzerinde 25 adet mikro iğne bulunan uygulama başlığı ile bölge taranır. İşlemden sonra ciltte meydana gelen kızarıklık 1-2 gün içinde kaybolmaktadır. Özellikle terleme nedeniyle kötü koku problemi yaşayan hastalarda oldukça iyi sonuçlar almaktayız.” Diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 10.07.2014 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.