Son teknolojiyle hayvanlara şifa dağıtıyorlar

Erzurum'da son teknolojiyle donatılan Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine bağlı Hayvan Hastanesinde, her ay ortalama bin hasta hayvan tedavi ediliyor.

admin
admin
23 Kasım 2017 Perşembe 00:33
Son teknolojiyle hayvanlara şifa dağıtıyorlar

Erzurum'da, son teknolojiyle donatılan Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine bağlı Hayvan Hastanesinde ayda ortalama bin hasta hayvan sağlığına kavuşturuluyor.

Üniversite yerleşkesinde geniş bir alana kurulan, hem poliklinik hem de acil servis hizmeti sunan hastanede inek, koyun, keçi gibi çiftlik hayvanların yanı sıra kedi, köpek ve kafes hayvanlarının da tanısı konulup tedavileri yapılıyor.

Tomografi, radyoloji ve ekokardiyografi gibi son teknolojik cihazlarla hayvanların hastalıklarına tanı konulabilen hastanede, hasta hayvanlar için ameliyat sonrası hasta bakım üniteleri de yer alıyor.

Hayvanlar için tüm imkanların sunulduğu hastanede, acil kliniğin yanı sıra cerrahi, doğum ve jinekoloji ana bilim dallarında 20'si akademisyen olmak üzere yaklaşık 30 kişi hizmet veriyor.

Hasta hayvanların tanısı için gelişmiş laboratuvarlarda biyokimyasal, mikrobiyolojik, virolojik, patolojik ve parasitolojik analizler de gerçekleştirilebilen hastanede, yakın zamanda hayvan ambulansları da hizmete girecek.

AYDA BİN HASTA HAYVAN TEDAVİ EDİLİYOR

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sinan Aktaş, yaptığı açıklamada, söz konusu hastanenin tam teşekküllü olarak bir yıldır hizmet verdiğini söyledi.

Aktaş, hastanede aylık ortalama bin hasta hayvanın tedavi edildiğini belirterek, "Hastanemize günlük 25-40 hasta hayvan getiriliyor. Hastalarımız hem çiftlik hayvanları hem kedi, köpek ve kanatlı hayvanlar hem de kafes kuşları ile yabani hayata dair hasta hayvanlar. Göbek enfeksiyonundan ortopedik vakalara varıncaya kadar ekibimiz, her türlü cerrahi müdahale ve tedaviyi başarılı şekilde yapıyor." dedi.

Hedeflerinin hasta hayvanları sağlığına kavuşturmak ve hastanede eğitim gören öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini artırmak olduğuna vurgu yapan Aktaş, hastanenin hafta içi 08.00 ile 17.00 saatlerinde poliklinik, 17.00'dan sonda ise acil servis hizmeti verdiğini kaydetti.

Aktaş, polikliniğe başvuru sayısının her geçen gün çoğaldığını ifade ederek, "Hastanemize, Erzurum'un yanı sıra Erzincan, Bayburt, Gümüşhane ve Ağrı'dan hasta hayvanlar geliyor. Buraya gelen hayvanların hastalığına göre ne gerekliyse altyapı olarak her türlü hastalığın tanısını yapabilme imkanına ve altyapıya sahibiz. Kan analizleri biyokimyasal analizler hepsini yapabiliyoruz. Röntgen gerektiği durumda röntgen, tomografi gerekiyorsa tomografi çekip tedavi uyguluyoruz." diye konuştu.

"HAYBULANS" HİZMETE SUNULACAK

Hayvan Hastanesinde klinik bilimlerde görevli 25'i akademisyen olmak üzere yaklaşık 30 personelle hizmet verdiklerini dile getiren Aktaş, şunları kaydetti:

"Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi olarak iki misyon edinmişiz, bunlardan biri öğrencilerimize kaliteli şekilde tecrübe kazandırmak ve eğitimlerini en doğru şekilde yaparak mezun etmek, diğeri ise bölgede hayvancılıkla uğraşanlara en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz."

Aktaş, hasta hayvanlarını hastaneye getirme imkanı olmayanlar için "Haybulans" diye adlandırdıkları hayvan ambulansı projelerini de yakında hizmete sunacaklarını sözlerine ekledi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumHayvan Hastanesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.