ŞEFTALİ AKCİĞER KANSERİNDEN KORUYOR

Yaz mevsiminin hoş kokulu bol sulu meyvesi şeftali kanserden koruyor ve yaşlanmayı geciktiriyor.

20 Ağustos 2013 Salı 17:42
ŞEFTALİ AKCİĞER KANSERİNDEN KORUYOR
Bir orta boy şeftalinin yaklaşık 70 kalori içerdiğini, diyette 1 adet şeftalinin 1 porsiyon meyve yerine geçtiğini belirten Diyetisyen Gizem Şeber, şeftalinin antioksidan açısından da önemli bir kaynak olduğunu söylüyor. Şeber, "Gün boyunca hava, su ve diğer çevresel faktörler nedeniyle ve yediklerimiz/içtiklerimiz sebebi ile vücudumuzda oluşan sağlığımız açısından zararlı ve yaşlanmayı hızlandırıcı serbest radikallerin bedenimizden atılmasına yardımcıdır. Besinlerin antioksidan içeriklerine göre verilmiş puanlama olan ORAC değeri yarım şeftali için 1814'tür. Zeaksantin, lutein ve beta-kriptoksantin isimli antioksidanları içerir" diyor.Şeftali,bağışıklık sistemini güçlendiren, kas yapımına yardım eden, derihücrelerinin yenilenmesinde rol oynayan C vitamininden de zengin birmeyve. Diyetisyen Şeber, günde 1 adet şeftali tüketerek günlük Cvitamini ihtiyacının %12'sinin karşılandığını belirtiyor ve şeftalinindiğer yararları hakkında şunları söylüyor:
GÖZ VE AKCİĞER SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI
"Şeftali, vücutta A vitaminine dönüşen beta-karotenlerden zengindir. A vitamini; görme fonksiyonlarımız ve solunum sistemimiz açısından önemlidir. Yeterli A vitamini alanların akciğer kanserine yakalanma risklerinin daha düşük olduğu bilinmektedir. Yüksek kan basıncını düşürmek için tuzu azaltmanın yanı sıra, yüksek potasyumlu beslenmek gerekir. Bir adet şeftali ortalama 300 mg potasyum içerir ve bu içeriği ile zengin potasyum kaynağıdır."
BRONZLAŞMAYA DA YARDIMCI
Diyetisyen Gizem Şeber, şeftalinin, içerdiği beta-karotenler sayesinde daha kolaybrozlaşmada da etkili olduğunu sözlerine ekliyor.

Editör

Son Güncelleme: 20.08.2013 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.