ORGAN BAĞIŞI REKORU

Erzurum Halk Sağlığı, Kamu Hastaneler Birliği ve Müzikoloji bölümü tarafından, Atatürk Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında sağlık çadırı kurularak öğrenciler sağlık konularında bilgilendirildi.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 10:02
ORGAN BAĞIŞI REKORU
Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisine Erzurum Halk Sağlığı, Kamu Hastaneler Birliği ve Müzikoloji bölümü tarafından kurulan sağlık çadırında obeziteden korunmanın yolları, sigaranın bırakılması, güneşten korunmanın yolları ve organ bağışı konularında öğrencilere bilgi verildi.

Sağlık çadırının açılışında konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, ”Atatürk Üniversitesi’nin bahar şenlikleri kapsamında Erzurum Halk Sağlığı, Kamu Hastaneler Birliği ve Müzikoloji bölümü ile bir sağlık çadırı kurduk. Bu çadırda bir insanlar için faydalı olan bir çok alışkanlıkları, hastalıkları ele aldık.” dedi.

Sağlık çadırında ayrıca organ nakli içinde ayrı bir stant kuruldu. Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinatörü Fatih Kacıroğlu, öğrencilerimizin organ nakli konusunda duyarlı olması için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Kacıroğlu, ”Kurduğumuz sağlık çadırında 1 saat içerisinde 30 kişi organ naklinde bulunmuş. Bu kadar kısa zamanda 30 kişinin organının nakletmesi bizi sevindirdi.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 15.05.2013 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.