MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATLARI KALICI ZARARLAR VERİYOR!

Dr. Fevzi Özgönül, mide küçültme ameliyatlarının kalıcı zararlar verdiğini öne sürdü.

admin
admin
21 Ocak 2016 Perşembe 18:44
MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATLARI KALICI ZARARLAR VERİYOR!
Dr. Fevzi Özgönül, mide küçültme ameliyatlarının kalıcı zararlar verdiğini öne sürdü. 

Mide küçültme ameliyatı olmayı düşünenlere önerilerde bulunan Dr. Özgönül, “Eğer mide küçültme ameliyatı olursanız ömür boyu istediğiniz gibi yemek yiyemediğinizi bir kenara bırakalım, ek ilaçlar kullanmadan kendinizi sağlıklı hissedemeyeceksiniz ve basit bir hastalık bile sizde çok ağır seyredecek ve sonucunda istenmeyen sonuçlarla da karşılaşabilirsiniz. Mide küçültme ameliyatları, çözüm gibi dursa da aslında vücudun fizyolojik çalışma sistemini kalıcı olarak bozup kilo vermenize neden oluyor. Bu aslında çözüm değil kalıcı zarar vermektir. Tıpta kâr ve zarar hesabı yapılır. Benim görüşüm zararın, kârdan çok daha fazla olacağı. Vücudunun fizyolojik çalışma sistemi zarar görürse ileride sizi hastalıklara karşı koruyamayacak. Bence son yıllarda bütün araştırmalarda 2. beyin olarak adlandırılan bu çok değerli organımıza hiç kimsenin zarar vermesine müsaade etmeyin.” diye konuştu.

Zayıflamanın çaresi olarak iştah kapatmanın değil, iştahı daha da açmak olduğu iddiasında bulunan Dr. Fevzi Özgönül, “Diyetler insan vücuduna yapılan en büyük ihanettir. Bütün diyetler terk edilmelidir. Zayıflamak için ağır spor vücuda büyük zarar verir. Bizi şişmanlatan yemek değil, sindirememek. İştahınızın açık olması iyi bir şey, sakın onu kapatmaya çalışmayın. İştah artışı normaldir ve şişmanların normal bedene dönme arzusudur. Her şeyden doyana kadar yiyin, ama sindirebildiklerinizi yiyin. Zayıflama ilaçlarından uzak durulmalı. Kilo almak isteyen de vermek isteyen de ekmek yemesin. Kepek ekmek aldatmacadır, sindirimi çok zordur. Mide operasyonu çok riskli ve sakıncalı. Kızartma ve hamur işleri kilo aldırmaz. Sakın kalori hesabı yapmayın, tartıları yok edin. Tatlı da yiyin ama ölçülü. Ara öğün lafı aldatmacadır. Normali üç öğündür. Acıkmadan yemeyin, doyana kadar yiyin. Büyük tuvalete çok giden sevinmesin, üzülsün. Çünkü yediklerini sindirmeden dışarı atıyor.” şeklinde konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumFevzi özgönülMide
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.