KIŞ AYLARINDA GEBELERDE OLMAZSA OLMAZ BESİNLER

Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, kış aylarında gebelerde sarımsak, Kivi, portakal, limon, greyfurt ve nar’ın olmazsa olmaz besinler olduğunu belirtti.

admin
admin
09 Ocak 2016 Cumartesi 15:22
KIŞ AYLARINDA GEBELERDE OLMAZSA OLMAZ BESİNLER
Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, kış aylarında gebelerde sarımsak, Kivi, portakal, limon, greyfurt ve nar’ın olmazsa olmaz besinler olduğunu belirtti. 

Gebeliğin kadın için doğal fizyolojik bir olay olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, “Gebelikte kadının normal fizyolojisinin üzerine fetal (anne karnındaki bebek) büyümenin de eklendiği değişiklikleri kapsamaktadır. Bu süreç beslenme konusunda denge ilkesinin hakim olduğu bir süreçtir. Özellikle grip mevsimine girdiğimiz bu dönemde anne adaylarının almaları gereken enerjiyi doğru yiyecek ve içeceklerden karşılaması gerekmektedir” dedi.

Sarımsağın yapısında bol miktarda su, fruktoz içeren karbonhidratlar, kükürt bileşikleri, protein, lif ve serbest amino asitler bulunduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, “Sarımsak ayrıca yüksek miktarda saponin, fosfor, potasyum, kükürt, çinko, orta miktarda selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminlerini içerir. Sarımsağın bağışıklık sisteminin baskılanmasını önleyerek kansere karşı etkili bir silah olabileceği belirtilmektedir.

Nar suyunda anthsiyaninler ve güçlü antioksidant flavonoidler nar suyunun rengini sağlarlar. Nar antioksidan ve anti-tümör etkisinden dolayı ilaç olarak da tanımlanabilir. Kivi dünyada yoğun olarak tüketilen 26 meyve içerisinde besin maddesi yönünden en zengin meyvedir. Kivi meyvesinin 100 gramında ortalama 100-400 mg C vitamini bulunur. Ayrıca magnezyum içeriği bakımından da en zengin, yüksek potasyum miktarı ve düşük sodyum ile yine meyveler içerisinde ön sıralarda yer almaktadır. E vitamini, bakır, fosfor, B2 vitamini ve A vitamini bakımından da iyi bir içeriğe sahiptir.” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.