KANSERLE MÜCADELEDE BESLENME ÖNEMLİ

Diyetisyen Şebnem Kandıralı kanserle mücadelede beslenmenin önemli olduğunu söyledi.

14 Ağustos 2014 Perşembe 02:05
KANSERLE MÜCADELEDE BESLENME ÖNEMLİ
Kandıralı, sağlıklı ve besleyici bir diyetin kanser tedavisi görenler için ciddi anlamda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Beslenme hem tedavinin etkinliğini hem de yaşam kalitesi arttırabilir” dedi.

Diyetisyen Şebnem Kandıralı, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti; “Taze sebze tüketin. Özellikle kanser karşıtı özelliklerinden ötürü lahana, brokoli , turp , karnabahar gibi turpgil sebzelere ağırlık verin. Şekerden sakının. Rafine karbonhidratlar , tatlılar , ilave şeker eklenmiş besin tüketmeyin. Basit karbonhidrat içerdiklerinden hızlı bir şekilde şekere dönüşebilmektedirler. Kanser hücreleri şekerle gelişir , insulinde birçok tümör için büyüme faktörüdür . Meyve sularına da dikkat edin . Aşırı şeker alımına neden olurlar . Meyveleri bütün yiyin . Enflamatuar ( iltihabi ) yiyecekleri kesin . Hayvansal besinleri tüketmeyin . Omega 6 yağ asidi ve doymuş yağ içerirler . Vücutta işlenirler ve 5-LOX ‘ a (5-lipoksijenaz ) dönüşürler bu da kanser gelişimi ve çoğalmasına neden olan inflamatuar bir enzimdir . Enflamatuar karşıtı yiyecekler yiyin . Bunlar ; keten tohumu, Chia tohumu, kiraz, zeytin, soya, yosun, koyu meyveler, çilek, soğuk su balıkları, yeşil çay, zencefil, ve fındıkgiller . Enflamasyonu hafifletmek için yardımcı olan omega-3 ‘ü de unutmayalım. Bağışıklığı arttıran besinler tüketin . Sarımsak, soğan, zencefil, yeşil çay, yoğurt, yulaf, arpa, ve mantar vb. İçerdikleri doğal bileşikler kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını engeller . Yemeklerinize zerdeçal ekleyin . Anahtar bileşeni curcuminin ( hintsafranı ) bir dizi çalışmada kanserle mücadelede etkin rol oynadığı gösterilmiştir. Klinik çalışmalar erken safhalarda olmasına karşın bugüne kadar ki çalışmalar meme , rahim , serviks , prostat ve gastrointestinal sistem kanserlerinde etkili sonuçlar alınabildiğini göstermektedir.”

Editör

Son Güncelleme: 14.08.2014 02:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.