‘ÇOK YEME, EYVAH DEME’

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Sağlık Kulübü Ödüllü Proje Yarışması kapsamında öğrencilerin ve toplumun dikkatini çekmek, sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmayı teşvik etmek için ‘Çok Yeme, Eyvah Deme’ adlı bir proje hazırlayan Oltu Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi Sağlık Kulübü öğrencileri, projeyi halka tanıttı.

13 Nisan 2012 Cuma 13:43
‘ÇOK YEME, EYVAH DEME’
Oluşturulan proje ekibiyle Oltu, Narman, Olur ve Şenkaya ilçelerindeki okul ve vatandaşlara ulaşmayı hedefleyen Ziyabey Anadolu Lisesi Sağlık Kulübü öğrencileri, Kale Meydanı’nda açtıkları stantta ellerindeki döviz ve pankartlarla vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı. Öğrenciler, proje kapsamında sağlık müdürlüğünden temin edilen t-shirt, balon, anahtarlık, ayran, süt ve broşürlerle vatandaşların obeziteye ilgisini çekmeye çalıştılar. İlk sunumlarını Narman ilçesinde gerçekleştiren ve büyük ilgi gören öğrenciler, çevrelerine toplanan vatandaşlara obezite hakkında bilgiler vererek, vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırdı.
Obezite, yani şişmanlığın çağın hastalıklarından olduğuna dikkati çekmek amacıyla böyle bir proje hazırladıklarını belirten Okul Müdürü Kahap Erdoğan, dünya genelinde hızla artış gösteren obezitenin Türkiye’de de ciddi bir yükseliş trendine girdiğini söyledi. Erzurum’da 20 Mayıs’ta yapılacak yarışmaya ‘Çok Yeme, Eyvah Deme’ adlı projeleriyle katılacaklarını ifade eden Erdoğan, amaçlarının insanları dengeli ve sağlıklı beslenmeye teşvik etmek olduğunu söyledi.
Erdoğan, hareketli yaşamı ön plana çıkarmak, gıdalarda ve öğün yemeklerinde vatandaşları dikkat etmeleri gereken hususlarda aydınlatmak ve projelerini tanıtmak için ilçe halk pazarının kurulduğu en kalabalık günü tercih ettiklerini kaydetti. “Daha sağlıklı bir toplum oluşumu için ne kadar katkı sağlayabilirsek o oranda başarılı olacağız” diyen Erdoğan, Türkiye’de her üç erişkin bireyden ikisinin kilolu ya da obez sınıfında yer aldığına işaret etti.
Şişmanlığın zararları ve sağlıklı beslenme konularında bilgiler veren öğrencilere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılan standı ziyaret eden Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, oldukça anlamlı bir projeye imza atan öğrenciler ve idarecilere teşekkür ederek, projelerinin başarılı olması temennisinde bulundu.

Editör

Son Güncelleme: 13.04.2012 16:53
Anahtar Kelimeler:
‘ÇOK YEMEEYVAH DEME’
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.