CİLTTE ISPANAK GÜCÜ

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Ispanağın içeriğinde bolca bulunan A vitamini nedeniyle erken yaşlanmayla savaşacağını belirtti.

20 Şubat 2015 Cuma 14:30
CİLTTE ISPANAK GÜCÜ
Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci,konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kırmızı ve yeşil sebzeler: a vitamini ve beta-karoten içeren sebzeler, parlak ve yumuşak bir cildiniz olmasını sağlar. Kırmızı ve turuncu sebzelerdeki beta-karoteni vücudumuz A vitaminine çevirir. A vitamini de hücrelerin hasar görmesini ve erken yaşlanmayı önler. Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde de bol miktarda A vitamini var. Bu da cildiniz yeni hücreler üretmesine yardım eder, kuruluğu azaltır ve cildinizin parlak, genç görünmesini sağlar.” Dedi.

Kuruyemişin içerdiği E vitamini sayesinde genç ve yumuşak bir cilt sağladığını dile getiren Nilay Keçeci,, “E vitamini cildi yaşlandıran serbest radikallerle savaşır, özellikle cildi güneşin zararlı UV ışınlarının ürettiği serbest radikallere karşı korur. Fıstık ve ceviz harika bir cilt besini olan Omega-3 yağ asitleri sağlar. Tam tahıllar: Kapiler damar çeperinin direncini artıran bitkisel madde ve B vitamini içeren tahıllar, temel olarak işlenmemiştir. Örneğin, beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek gibi. Tahıllar antioksidan kaynağıdır, iltihaba bağlı cilt hasarıyla savaşır. Vücudunuza yeterince B vitamini biyotini almazsanız, cildiniz kurur ve pul pul olur.” diye konuştu.

Nilay Keçeci, daha sonra şunları kaydetti; “Yeterince omega 3 alınınca cildinizde kuruluk ve iltihap olmaz. İltihap cildinizin daha hızlı yaşlanmasına neden olur. Araştırmalar, çok az omega 3 alanların egzema ve sedef hastalığı gibi ihtihabi bozukluklarına daha yatkın olduklarını gösterdi. Omega 3 yağ asitleri ayrıca kalp damarlarını koruyor, dolaşımı düzenliyor. İyi bir dolaşı da cilt sağlığını etkiliyor. Çinko, akneyle savaşmada yardımcı oluyor, yeni hücre yapımına katkıda bulunuyor, cilde hoş bir parlaklık veriyor.”

Editör

Son Güncelleme: 20.02.2015 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.