BU SORUN İŞİNİZDEN EDEBİLİR!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, anketlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda koltuk altı terinin kişilerin sosyal ve profesyonel yaşantılarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

07 Temmuz 2015 Salı 17:49
BU SORUN İŞİNİZDEN EDEBİLİR!
Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, anketlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda koltuk altı terinin kişilerin sosyal ve profesyonel yaşantılarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. 

Özel Elit Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şu bilgilere yer verdi: “Özellikle sıcakların arttığı bu günlerde, aşırı terleme sorununuz varsa, muhtemelen bu sıkıntıyı her gün çekiyorsunuz. Sürekli ne kadar terlediğiniz hakkında kaygı duyuyor olabilirsiniz. Her gün terle uğraşarak, elbisenizi değiştirerek, serinlemeye çalışarak, terinizi silerek, kollarınızın altına veya ceplerinize peçeteler veya pedler yerleştirerek, banyo yaparak ve koyu-renkli bol elbiselerin altına gizlenerek saatler harcayabilirsiniz. Çok fazla terleyen avuç içleriniz, ayaklarınız veya koltuk altlarınız nedeniyle arkadaşlarınızı kaybetmiş veya fırsatlar kaçırmış olabilirsiniz. İnsanların ne düşüneceğinden korkarak, evde kalmak için bahaneler bulabilir veya insanlarla etkileşime girmek, el sıkmak veya sunumlarda bulunmak zorunda kalmayacağınız kariyerler seçebilirsiniz. Depresyon, toplumdan uzaklaşma ve kendine güvensizlik gibi duygusal problemler yaşayabilirsiniz. Fiziksel rahatsızlıktan endişeye, utanmaya ve daima terlemenizi diğer insanlardan gizleme stresine kadar, hiperhidroz yaşamınızın neredeyse tüm alanlarını etkileyebilir. Özellikle koltuk altı teri ve kokusu yalnızca rahatsız edici değildir, ayrıca bazen utandırıcıdır. Her beş yetişkinden biri aşırı koltuk altı terlemesine katlanmaktadır. Kadın ve erkeği karşılaştırdığımızda, koltuk altı teri kadınları sosyal durumlarda, erkekleri ise profesyonel durumlarda daha fazla etkilemektedir. Anketlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda koltuk altı teri kişilerin sosyal ve profesyonel yaşantılarını olumsuz yönde etkilemektedir.”

Koltuk altı terlemesini ve kokusunu önlemek için bundan önceki seçeneklerin sınırlı ve geçici etkileri olduğunu belirten Özel Elit Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, Miramar Laboratuvarları tarafından geliştirilen ve 2011 yılında klinik testleri yapılarak Amerika gıda ve İlaç Dairesi(FDA) tarafından etkinliği onaylanan ‘miraDry yöntemi’ ile koltukaltı terlemesinden ve kokusundan sonsuza kadar kurtulabileceğini belirtti.

Tipik tedavi iki prosedür şeklinde önerilir, sonuçların süresini ve kalitesini maksimize etmek için 3 ay arayla yapılır. Her bir tedavi ortalama bir saat sürer.

Dr. Şerafettin Saraçoğlu diğer tedavi yöntemlerinin geçici olarak ter bezlerini devre dışı bıraktığını, etkinliğini arttırmak için sürekli olarak tedavi tekrarı gerektiğini ve cerrahi yöntemlerin ise büyük oranda risk teşkil ettiğini belirtti. 

Editör

Son Güncelleme: 07.07.2015 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.