Boynuna salıncak ipi dolanan çocuk hayata tutundu

Muş'ta, salıncak ipinin boynuna dolanması sonucu hayati fonksiyonları kısmen duran 11 yaşındaki İlayda Yırtıcı, sevk edildiği ve yaşama döndürüldüğü Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinden taburcu edildi.

admin
admin
14 Haziran 2017 Çarşamba 22:59
Boynuna salıncak ipi dolanan çocuk hayata tutundu

Muş'ta, evlerinin bahçesindeki salıncak ipinin boynuna dolanması sonucu hayati fonksiyonu kısmen duran 11 yaşındaki İlayda Yırtıcı, sevk edildiği Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşama tutundu.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinden (BEAH) yapılan açıklamaya göre, ailesi ile Muş'un Hasköy ilçesinin Koçköy beldesinde yaşayan İlayda Yırtıcı'nın boğazına, yaklaşık 1 ay önce evlerinin bahçesindeki salıncağın ipi dolandı.

Yırtıcının ablasının durumu fark etmesi üzerine 112 Acil Servise haber verildi.

Muş Devlet Hastanesine kaldırılan Yırtıcı, daha sonra da Erzurum BEAH'ye sevk edildi.

Çocuğun babası Rahmi Yırtıcı, kızının başına gelen olay sebebiyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Yırtıcı, yaşadıklarını şu ifadeler ile aktardı:

"Sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde kızım nefes almıyormuş. İlk müdahalenin ardından önce Muş'a, durumu kötüleşince de Erzurum BEAH'ye sevk edildi. BEAH'ye geldiğimizde kızımın hayati fonksiyonları durmuştu. Önce Allah sonra hastanedeki özellikle çocuk yoğun bakım servisi çalışanlarının müthiş gayretiyle Muş'ta 'yaşaması mümkün değil' dedikleri kızım hayata döndürüldü."

Taburcu edilmeden önce hastane yöneticisi Doç. Dr. Enbiya Aksakallı ve Başhekim Yrd. Doç. Dr. Orhan Delice'yi ziyaret eden İlayda Yırtıcı da büyüdüğünde hayatını kurtaranlar gibi doktor olacağını belirterek, hastane yetkililerine teşekkür etti.

Aksakallı ve Delice ile hastane çalışanları ise Yırtıcı'ya çeşitli hediyeler verdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.