BEAH AÇIK KALP AMELİYAT SAYISINDA 1700 HASTAYA ULAŞTI

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi servisi açık kalp ameliyatlarında 5 yıl içerisinde yüksek başarı oranları ile 1700 hasta sayısına ulaştı.

22 Ağustos 2014 Cuma 08:56
BEAH AÇIK KALP AMELİYAT SAYISINDA 1700 HASTAYA ULAŞTI
Konu ile ilgili açıklama yapan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim ve Yöneticisi aynı zamanda Kalp Damar Cerrahisi Doktoru Prof. Dr. Bilgehan Erkut, “Hastanemiz Kalp Damar Cerrahi servisi açıldığından bu güne kadar geçen süreçte yaklaşık1700 ameliyat yapıldı. Yapılan bu ameliyatların 1500’ünde bulundum, tüm yapılan ameliyatlarda yüksek başarı elde ettik buda bizi ziyadesi ile memnun etmiştir” dedi.

Prof. Dr. Bilgehan Erkut, hastalarla olan alakalarının taburcu olana kadar değil taburcu olduktan sonrada devam ettiğini belirterek, “Hastanede yapılan tedavi amaçlı kontrollerin dışında, hastalarımızı evlerinde ziyaret eden sağlık görevlilerimiz; hastalarımızın ilaç kullanımını, sağlık durumunu ve tedaviye cevap verme hızını kontrol ediyor, ihtiyaç halinde tıbbi destek sağlıyor” dedi.

Söz konusu uygulamanın Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği nezninde 90 gün projesi ile başlatıldığını söyleyen Hastane Başhekimi ve Yöneticisi Prof. Dr. Bilgehan Erkut, “Uygulamayı biz proje ile sınırlı bırakmadık bize gelen hastalarımızı her zaman için ameliyatlarından ve taburcu olduktan sonra ziyaret etmeye devam ediyoruz onların ilaç kullanımlarına bakıp, hal hatırlarını soruyoruz, problemi olan varsa da sağlık ekibimiz vasıtasıyla tekrar kontrol ediyoruz.

Doksan gün Projesi ile başlamıştık biz bu uygulamaya ama şimdi bu bizim genel projemiz oldu ne gerekiyorsa yapalım düşüncesine dönüştü ve uygulamaya devam ediyoruz” dedi.

Günümüzde kalp dışında büyük ameliyat geçiren hastaları da içine alacak şekilde uygulamayı genişlettiklerini belirten Prof. Dr. Bilgehan Erkut, 1 yıldır süren bu uygulamadan kendilerinin de çok şey öğrendiğini kaydetti. Bu güne kadar çok sayıda hastanın evinde ziyaret edildiğini belirten Prof. Dr. Bilgehan Erkut “Bu uygulama hastalarımızı birebir takip etmemizi sağladı. Bu çok önemliydi, çünkü bir hasta gelip size ameliyat olur, sonra siz ucunu kaybedersiniz. Hasta kontrole başka yere gitmiştir. Bu hastaları takip etmek, işin manevi yönü dışında tıbbi olarak da hem onlara hem de bizlere fayda sağladı. Biz hekimlerin yaptığı ameliyatların seyri, hastanın ne kadar fayda gördüğüyle ilgili elde ettiğimiz bilgiler, kendimizi teknik olarak da bilgi olarak da sorgulamamızı sağladı. Bu ziyaretlerle kendimizi devamlı sorgudan geçiriyoruz, aynı zamanda bilimsel olarak da sizi devamlı bir iyileştirme sürecinde tutuyor. Ameliyatlarda bilimsel, güncel ve en etkili teknikleri kullanıyorsunuz; bunların hasta üzerinde ne kadar etkili olduğunu ise ancak hasta takibi yaparak anlayabiliyorsunuz. O yüzden biz bugün bir şey yapıyorsak, net olarak o tekniğin faydasına inanarak yapıyoruz Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi servisi olarak bugüne kadar 1600 üzerinde açık kalp ameliyatı gerçekleştirdik, bu hastalardan bir çoğunu da evlerinde ziyaret ettik.” şeklinde konuştu.

Uygulamanın bugün önemli ameliyatlar geçirmiş diğer hastaları da içine alacak şekilde genişletildiğini belirten Erkut, “Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece Erzurum’a veya Doğu Anadolu Bölgesi'ne hizmet vermiyor, çok uzak Bölgelerden ve Ülkelerden de hastalarımız oluyor. Uzak olanlara gidemesek de kendileri ile telefonla irtibat kurarak iyileşme süreçlerinde onlarla birlikte olmaya gayret ediyoruz buda oradaki hastamızı ziyadesi ile memnun ediyor.

Özellikle hastanemizi aldıkları üst düzey tedavi ve hizmetlerden dolayı Azeri hastalar tercih etmekte. Hastanemize gelen her Azeri hasta burada gördüğü hizmeti kaliteyi ülkesine geri döndüğünde anlatmakta buda bize gelen hasta sayısını her geçen gün artırmaktadır.

Şimdiye kadar onlarca Azeri hastaya BAYPASS yaptık hepside sağlıklı bir şekilde memleketlerine döndüler” şeklinde konuştu.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim ve Yöneticisi Prof .Dr .Bilgehan Erkut Bize gelen hastaların hastane olarak bütün imkanlarıyla gerek hastanede bulundukları süreçte gerek taburcu olduktan sonra yanlarında olmaya onlarla sürekli irtibat halinde olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 22.08.2014 08:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.