BAHAR GRİBİNE ÇİĞ SARIMSAK

Bin bir derde deva sarımsak en kıymetli besinlerden biridir. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç konu ile ilgili bilgiler verdi.

07 Mayıs 2014 Çarşamba 08:23
BAHAR GRİBİNE ÇİĞ SARIMSAK
Selenyum bakımından zengin olan Sarımsak, sağlık için faydaları çok olan bir besindir. İçeriğinde manganez, B 6, C,B 1vitaminleri,kalsiyum,fosfor ve bakır bulunur. Sarımsak, kolesterolü ve tansiyonu düşürür, kalp ve damar sağlığını korur, kalp krizi riskini azaltır, içeriğinde bulunan ‘‘alojene’’sayesinde kanın pıhtılaşmasını önler. Anti Bakteriyel özelliği sayesinde bakteri ve virüslerin neden olduğu hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır. Kolon ve mide kanseri başta olmak üzere bir çok kanser türünden korur. Sarımsak, demir emilimini de artırır. Mide gazına iyi gelen bu altın besin sindirimi de kolaylaştırır. Antiokidan özelliğe sahiptir.

Bahar aylarında ortaya çıkan nezleden korunmak ya da kurtulmak için de Sarımsak oldukça etkili bir besindir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve vücut direncini artırır. Nezle olduğunuzda sarımsak yiyerek iyileşme sürecinizi çabuklaştırabilirsiniz .

Yalnız sarımsağın kanı inceltici etkisi olması nedeniyle adet dönemindeki bayanlar, ameliyat olacak kişiler bu besini tüketmemelidirler. Ayrıca tansiyonu normalde düşük olan kişilerde bu besinden uzak durmalılar. Çünkü kan basıncı zaten düşükse sarımsak bunu daha da düşürerek kişileri halsiz bırakabilir ve hatta bayılmalarına bile sebebiyet verebilir. Hipertansiyon tedavisi için düzenli ilaç kullananlarda mutlaka doktora danışarak besini tüketmeliler.

Editör

Son Güncelleme: 07.05.2014 08:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.