Spor Toto Süper Lig'in 20’nci haftasında Çaykur Rizespor ile Kazım Karabekir Stadında oynadık.

BB Erzurumspor’un 15 bini aşkın taraftarı, tribünleri doldurmuş. Komşu Rize’den 300- 500 taraftar gelmiş maçı izlemeye.

Hava soğuk mu soğuk. Hatta deyim yerindeyse buz gibi. Daha maçın başları. Karşılaşmayı yöneten hakemin düdüğü susmak bilmiyor. Hakemin çaldığı düdüklerin tamamına yakını, konuk takımı kollamak ve korumak amaçlı!

Sporsever, 7,5 milyon Euro ödenerek alınan futbolcuları merak ediyor. Taraftar ilk kez maçta Pierre Kanstrup, Rashad Muhammed, Samuel Eme Eduok, Krıstıan Fardal Opseth, Gabrıel Antoıne Obertan’ı yakından izleyecek. Ama hakem müsveddesi seyircinin burnundan getiriyor.


İlk yarının 40’ıncı dakikasında Rashad Muhammed, topla sağ kanatta buluşuyor. Rizeli Awaziam önünü kesiyor ve top kazanma mücadelesi sırasında düşüyor. Yan hakem Erdinç Sezertam ve orta hakem Özgür Yankaya topa çok yakın.
İkili gözlerini açmış hata arıyor. Muhammed sıfıra iniyor ve topu penaltı noktasına çıkarıyor. Takımın en golcü futbolcusu Taylan Antalyalı fırsatı kaçırır mı? Topu ağlarla buluşturuyor. Gole, Rizespor’dan tek futbolcu itiraz etmiyor. Yan hakem ve orta hakem, golü veriyor ve ikili santraya koşuyor.
Konuk takım santra yapacak, kırmızı forma ve siyah şortlu adam ‘rol’ kesiyor. Sonra Var’a gidiyor ve dönüşte ‘tertemiz’ golü ‘faul’ diye iptal ediyor.

Utanmaz, yüzü kızarmaz adam, ter döken sporcuların emeklerini çalıyor. Maçın tadını kaçırıyor. Rize’den Fernando Boldrin’in 76’ncı dakikada attığı gol, kara vicdanlı adamı iyice rahatlatıyor.
Maçın sonlarına doğru, kale önünde iki Rizeli oyuncu kafaya çıkan Egemen’i adeta tost yaparak yere indiriyor.
Tarafsız, adil, dürüst olması gereken hakem Özgür Yankaya, bu pozisyon için Var’a gitmeye gerek bile görmüyor.
Böylece Süper Ligde, Arda Kardeşler’den sonra bir önemli darbe de Özgür Yankaya’dan almış olduk.
Teknik Direktör Mehmet Özdilek,
maçtan çok hakemi anlatıyor. Birilerinin, hakem oyunlarına artık ‘dur’ demesini istiyor. Özdilek “Bizi oynayarak yenen her takıma saygımız sonsuz ama böyle mağlubiyeti hazmedemiyoruz” diye sözlerini noktalıyor.
Ardından
B.B. Erzurumspor Kulübü Başkanı Hüseyin Üneş kurmayları ile basının karşısına çıkıyor. Konu yine Özgür Yankaya. Hem de ağır konuşuyor Hüseyin Üneş:
Kapalı kapılar ardında ne kararlar alıyorsunuz? Erzurumspor'u küme düşürmeye kara verdiyseniz açıkça söyleyin. Paramızı boşa harcamayalım. Eksi 20 derecede bu stadyumu dolduran 10 binlerce kişiye, bu şehre yazık.”

Süper Ligde 20 hafta geçti, hep sancılı günler yaşadık. Hakem kararları her maçın önüne geçti. Trabzon, Kasımpaşa, Akhisar, Konya maçlarında puanlarımız gasp edildi. Sosyal Medyaya bakıyorum herkes ‘Tüpçü Başkan’a, Merkez Hakem Komitesinin Rizeli Başkanına ve hakemlere saydırıyor.
Aslında yeni transferlerle birlikte şimdi takım seyredilir düzeye ulaştı. Ligde daha 14 maç ve bunun karşılığı olarak da 42 puan bizi bekliyor.
Erzurum eski Baro Başkanlarından Faruk Terzioğlu “Umutsuzluk kafirlere mahsustur” der. Biz de yıldızların yer aldığı takımla, Rize’nin acısını Başakşehir’den, Sivas’tan, Ankaragücü’nden çıkarabiliriz. Neden olmasın?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.