Geride kalan yıl içerisinde dönemin Müsiad Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez tarafından gündeme taşınan '25 odalı 25 otel' projesi vardı.  Palandöken veya Konaklı bögesinde gerekli olan arsa tahsislerinin yapılması halinde projenin uygulamasına başlanacağı 2014 yılının başlarında dile getirilmişti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından tahsis edilecek olan arsaların verilmesiyle tüm Müsiad üyelerinin ortaklığıyla Erzurum'a butik otel şeklinde '25 odalı 25 otel' projesi hayata geçecekti. Şehirdeki yatak kapasitesinin artırılması ve turizim alanında büyük adımların atılabilmesi için hazırlanan projenin tüm planlamaları tamamlanmış, arsa arayışları da başlamıştı. Arsa tahsisleriyle de inşaatlar hemen başlayacak ve Erzurum, butik otellerine kavuşmuş olacaktı.

Özelleştirme İdaresinin ağır hareketleri, Erzurum siyasilerinin duyarsızlığı, vekillerin memeket meselelerinden habersizliği sonucunda Erzurum, bu 25'li müjdeye halen daha sahip olamadı. Erzurum siyasetçileri, sadece seçim arefelerinde büyük projelerinin olduğunu ve yakında büyük istihdam alanları açılacağını yıllarca söyleyip durdular. Nitekim geçtiğimiz ay içerisinde de yabancı bir yatırımcı Erzurum'a getirilmiş yedirilmiş, içirilmiş ve davul zurna eşliğinde uğurlanmıştı. Buna karşın, yerli yatırımcılar kapının önünde aylardır bekliyor...
Şehrin en büyük umudu olan Turizim alanında yatırımcı planını, programını hazırlamışken, hatta arsa verilmesi halinde hemen inşaata başlayacağını söylemesine rağmen, şehre katma değer, istihdam   sağlayacakken,  bu ağırdan almak niye?  2011 yılında yapılan 25. Dünya Universiade kış oyunları esnasında yer yokluğundan dolayı üniversiteyi zorunlu tatile göndermedik mi? Yine önceki aylarda İş Güvenliği sınavına girmek için yatak kapasitemizin yetersiz olmasından dolayı, Erzurumlu, Erzincanlı, Ağrılı, Karslı, Iğdırlı, Ardahanlı gençler bölgenin merkezi Erzurum yerine, Trabzon'a ve Diyarbakır'a göndermedik mi? O halde neden bu '25  odalı 25 otel' projesine start vermiyoruz?
Çok merak ediyorum, bu tür  yatırımar için Erzurum'da yerimiz mi yok? Yoksa bu şehirde işsiz mi yok? Yoksa, her yıl  yüzlerce, binlerce insan sırf hobi olsun diye mi bu kentten göç ediyor? Yoksa bu kenti yönetenlerin bu tür yatırımlara ayıracak kadar vakitleri mi yok? Kimse kusura bakmasın. Başka kentlerin siyasetçilerini de yöneticilerini de görüyoruz, Erzurumunkileri de..!  Bir Kayseriye, bir Konyaya, bir Ankaraya bakın. Belediye başkanlıklarında oturan isimlere, vekillik koltuklarında oturanlara bakın. Birde bizimkilere..! Bakmışken birde o kentlere bakın. Sonra dönün birde Erzurum'a bakın..! Bakın ki, Erzurumlunun neden ''Erzurumdan kaçan kurtulur'' dediğini anlayasınız.
Müsiad tarafından hazırlanan projenin hayata geçmesi için hareket gerekiyor. 7 Haziran'da vekil olabilmek için çabalayan isimlere, vekil olacaklara, bu şehrin ekmeğini yemiş suyunu içmiş olanlara  duyurulur. Bu kente çivi çakmak isteyenlere sahip çıkmak boynunuzun borcu. Bu kentin vekili olmak  dadaşın kahramanı olmak istiyorsanız hikaye anlatmaya gerek yok, yatırımcılara sahip çıkın yeter. Çünkü, Erzurumlu artık hikaye dinlemiyor.
İşte proje, bir yıldır bekliyor. Varsa gösterin maharetinizi...   
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nihat yaman 2015-03-04 18:19:48

bazıları üfürmeye başladılar bile

Avatar
osman şentürk 2015-03-02 21:27:36

7 haziranda hepsini halleder bizim adamlar. Merak etmeyin bu sefer kesin hallederler. Listeler bir kesinlessin. Sorun yok