2026 yılında yapılacak olan Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için 6 aday şehirden biri de Erzurum! Türkiye, bu olimpiyatın Erzurum’da yapılması için Olimpiyat Komitesi’ne geçen hafta başvurusunu resmen yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, başvurunun yapılmasının ardından gerekli kulis çalışmalarına başlandığını bildirdi, almak için ne gerekiyorsa yapılacağı açıklamasını yaptı. Bu konudaki çalışmaları daha çok ulusal basından öğreniyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizatihi yakından ilgilendiğini gördüğümüz bu konuda Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın gayretleri var, bunu şahsen görmemezlikten gelmiyorum. Açık söyleyeyim, onu bu olimpiyat konusunda son derece arzulu ve samimi görüyorum. Ancak! Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde Ankara’da Olimpiyat Komitesi üyeleri başta olmak üzere bir çok yetkili ile de ‘’Olimpiyat’’ üst başlıklı bir panele katıldı ve burada bir açıklama yaptı, basına yansıyan. Benzer açıklamayı davetli olduğum ama gidemediğim dün sabah Erzurum’da ki toplantıda da yapmış. Ilıcalı demiş ki, ‘’Olimpiyat için hazırız. Özellikle tesisler ve yeni oteller yapılıyor!’’. Doğrusu ben şahsen böylesine önemli bir organizasyon için Erzurum’un bu mevcut haliyle çok hazır olduğunu görmüyor ve düşünmüyorum. Hele konaklama konusunda çok yetersiz olduğumuz ayan beyan oradayken sırf yapılsın diye kimse bize bu şekilde olimpiyat filan vermez. Ben derim ki daha o onay kararı 2019 yılında çıkacakken, hazır da vakit varken biz elimizi çabuk tutalım, eksiğimizi gediğimizi bir an önce giderelim. O zamana kadar beş dakika bile boş durmayalım, herkesçe malum o eksiklikleri süratle gidermeye bakalım, 2019’a elimiz daha güçlü girelim! Zira Kanada’nın, İtalya’nın da çok istediği bu olimpiyatlar, 2011’de yapılan Üniversite Oyunlarına benzemez, onunla karıştırılmasın!

--

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: OImadığın insan oIarak seviImektense oIduğun insan oIarak nefret ediImek daha iyidir! (Andre Gide)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.