-AK Parti’nin çiçeği burnundaki İl Başkanı Mehmet Emin Öz, oluşturacağı yeni yönetimi ile ilgili bilgiler verdi, ‘’Elime, ayağıma dolaşacak adam istemiyorum. Hele para ile işi olan, iş peşinde koşanla hiç işim olmaz, bırak ona yönetimde yer vermeyi, selam bile vermem’’ dedi.
-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile de görüştükten sonra çalıştığı kurum olan Büyükşehir Belediyesi’ne emeklilik dilekçesini veren ve emekli olan Öz, yeni yönetim için kolları sıvadı. Mehmet Emin Öz’ün il başkanı olarak atandığından herkes gibi eşi de son anda haberdar oldu.

AK Parti’nin yeni Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, oluşturacağı yeni yönetim ile ilgili PUSULA’ya çok önemli açıklamalar yaptı. Öz, 15 günlük süre içerisinde belirleyeceği yeni yönetime getireceği isimler için belirli kıstaslarının olduğunu söyledi, ‘’Yarın başımı öne eğdirecek kimseyi yanımda bulundurmak istemem’’ dedi.
Önceki gün ataması gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, kolları sıvıyor. Halen Ankara’da bulunan ve bir-iki görüşme gerçekleştirdikten sonra Erzurum’a dönecek olan Mehmet Emin Öz, en fazla 15 gün içinde yeni yönetimi belirleyecek. Yeni yönetim için AK Parti’nin Teşkilat Başkanlığından tam yetki alan Öz, yeni oluşturacağı yönetimde bir süre önce istifa eden bazı isimleri de yanına alacak. Yeniden yönetime girmesi beklenen bu isimlerden kesin olan biri var, o da Fatih Yeşilyurt’un da yardımcılığını yapan Avukat Sedat Özaras! Öz’ün de yakın arkadaşlarından olan Sedat Özaras, Mehmet Emin Öz’ün belirleyeceği yeni yönetiminin banko ismi!
Peki, Mehmet Emin Öz, yeni yönetimde kimlere yer verecek?
Veya bu isimler hangi özelliklere sahip olacak?
İşte bu sorunun cevabını da dün telefonla görüştüğüm çiçeği burnundaki Öz’den aldım.
Belli ki daha işin başında yeni yönetim konusunda işi ciddiye alıyor Öz.
Şöyle dedi:
KİMSE ELİME AYAĞIMA DOLAŞSIN İSTEMEM!
‘’ Şehirde çok değerli, göz önünde olmayan insanlar var. Belli bir kalıba sokulduğu ve önleri kapatıldığı için de bu tür organlarda yeralamıyor. Herşeyden önce katılımcı, çoğulcu ve de şehri kucaklayan, dili barış söyleyen bir yönetim oluşturmayı hedefliyorum. Bazı kıstaslarım, olmazsa olmazlarım var elbet. Parayla uğraşan, iş peşinde koşan adamlara hiç işim olmayacak. Onları asla yanıma yaklaştırmayacağım. Yakın çevrem de bilir. Kadın ve para en hassas noktam! Bu ikisine zaafı olan kişilerle bir arada olmam mümkün değil. Yarın yüzümü kızartacak, başımı öne eğdirecek bir durumla karşılaşmamak için ince eleyip sık dokuyacağım. Zor bir işe talip olduğumu şimdi daha iyi anlıyorum. Şehrin sorunlarını ve de önceliklerini biliyorum. Hele artık bu şehirden göçü önlemek de var önceliklerimiz arasında. Kimsenin elime, ayağıma dolaşmasını istemem. Yönetim noktasında teşkilat başkanımız Mustafa bey de bana tam destek verdiğini belirtti. O açıdan aralarında eski yönetimde olduğu gibi dışarıdan da alımda yeni yönetime almayı düşündüğüm isimler var. Bu isimlere teklifte bulunacağım. Hatta bazıları istemese de ısrar edeceğim.’’
BELEDİYELERE AYAR!
Ahmet Küçükler döneminde Büyükşehir Belediye Başkanlığında göreve başladığını söyleyen Mehmet Emin Öz, ‘’Bu süre içerisinde başta Büyükşehir yasası olmak üzere çoğu konuda gözlemlediğim sıkıntılar var benim de gördüğüm. Bu sıkıntıların hallini de sağlayacağız. Çoğu ilçe belediye başkanını ben hep Büyükşehir Belediye Başkanı olma düşüncesi içerisinde gördüm. Bunun getirdiği çok sıkıntılar oldu, halen daha da oluyor. Özellikle Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasındaki kavgaların da önüne geçmeyi,  herkesin işine odaklanmasını da hedefliyorum’’ diye konuştu.
 
RUS BÜYÜKELÇİNİN ÖLDÜĞÜNÜ AKDAĞ’IN ODASINDA ÖĞRENDİ
Pazar günü gelen çağrı üzerine Ankara’ya giden ve ertesi gün sabah İl Başkanı olarak atandığı ilan edilen Mehmet Emin Öz’e dünden itibaren tebrik telefonları yağıyor. Başta Milletvekilleri olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanları da Öz’e tebrik telefonu açtı, yeni görevinde başarı diledi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile de görüşen Öz, özellikle yeni yönetim konusunda ondan da tam yetki aldı. Mehmet Emin Öz, daha sonra Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ’ı da makamında ziyaret etti. Öz, Rusya’nın Ankara Büyükelçisinin katlini de Akdağ’ın makam odasında öğrendi. Bu arada Öz, Ankara’da bulunduğu süre içerisinde İl Başkanı sıfatıyla yakın dostları İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efgan Ala, İçişleri bakanlığı müsteşarı Erzurum eski Valisi Sebahattin Öztürk ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile de bir görüşme yapacak.
EMEKLİ OLDU
AK Parti İl Başkanlığına atanan Mehmet Emin Öz, yeni görevi öncesinde kurumu Büyükşehir Belediyesi’ne emeklilik başvurusunu yaptı ve emekli oldu. 13 Kasım 2016 yılı itibariyle emeklilik süresi tamamlanan ve emekliye ayrılan Öz, tamamen kendini il başkanlığına verecek.
EŞİ DE SONRA ÖĞRENDİ
Mehmet Emin Öz’ün İl Başkanı olarak Ankara’ya çağrıldığından eşinin de haberi olmadı. Eşi de ancak Öz’ün il başkanı olarak atandığı ilan edilince herkes gibi haberdar oldu. Öz, ‘’O da son güne kadar bu işten habersizdi. O da bu işe çok şaşırdı’’ dedi.
BANKO İSİM!- Mehmet Emin Öz’ün üzerinde titizlikle durduğu yeni yönetim listesinde banko olması beklenen tek isim Sedat Özaras. Öz’ün yakın arkadaşlarından olan Avukat Sedat Özaras, 1 Kasım tarihinde istifa eden eski il başkanı Fatih Yeşilyurt’un yönetiminde de başkan yardımcısı olarak görev almıştı. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sıdkı öz 2016-12-21 12:30:19

sayın mehmet emin öz,e hassa olduğu notalarda muvfakıyet yeni görevindede başarılar dilrim