İYİ Parti'nin siyasi hayata adım attığı günden bu yana, Erzurum'da iyi işler yapmak için enerjisini harcayan Eczacı Canan Uçar'ın Palandöken İlçesi'nden aday gösterileceğinin kesinleşmesi ile İYİ Parti'ye gönül verenlerin yüzleri gülüyor.

Güler tabi!

Bu güven ve inanç meselesi!

Yerel Seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihine sayılı günler kala, ülke genelinde belediye başkan adayları arsında kadınların az oluşundan yakınanlar Erzurum'da İYİ Parti'ye iyi baksınlar.

Erzurum'da gücünün inkâr edilmediği AK Parti'den de birkaç kadın aday olsaydı, kötü mü olurdu yani! Ne diyelim, bravo İYİ Parti'ye!

Evet, Sayın Canan Uçar Palandöken'de kanat çırpmaya hazırlanıyor.

Bana kalırsa, siyaset alanında yerel yönetimlerde de olsa kadınların öne çıkmaları, yaşadıkları kentler için çok önemli.

Kadınlar, biz bıyıklı ve sakallılara göre daha adaletli, daha detaycıdırlar. Bunun da hizmet ettikleri topluma olumlu olarak dönmesi gayet doğaldır.

Bu yüzden Eczacı Canan Uçar'ın Palandöken İlçesi'ne ilaç gibi geleceğini umanların sayısı hiç de az değil!

Canan Uçar'ı tanıyanlar, kendisinin ne kadar samimi ve kafasına koyduğunu yapan birisi olduğunu söyleseler de bu siyaset arenasında işi o kadar da kolay değil elbet!

Ancak, Erzurum'un geçmişinde ilk akla gelen iki kahraman kadın vardır.

Biri, Nene Hatun, diğeri de Kara Fatma!

Demem o ki; kadın dadaşlar öyle kolay lokma değillerdir.

Bu da yiğitliğin cinsiyetle değil, yürekle ve inançla olduğunun kanıtı değilse, nedir!?

Ülkenin neresinde olursa olsun, siyaset coğrafyasında galebe giden yol, özellikle yerelde birçok engellerle doludur. Hangi parti adayı olursa olsun, kadınlardaki pratik aklın ve korumacı yönlerinin bu konuda kendilerine yön göstereceğini düşünenlerdenim.

Adaylar hele bir sahaya insinler bakalım. Partilerini, projelerini, kendilerini anlatsınlar, ondan sonra seçmenlerin düşüncelerini ve izlenimlerimizi buradan aktarırız.

Umarız iyi olur!

Diğer partideki rakipleri için dediğimizi Sayın Uçar'dan esirgeyecek değiliz!

Allah kalbinize görev versin!

Ne siz utanın, ne de size güvenenleri utandırın!

Kolay gelsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.