“Yeminli Tayyip düşmanları”na inat, geniş kitleler, Başkan Erdoğan’ın bu krizin de üstesinden geleceğine inanıyor.

Asgari ücretliden sonra emeklinin de yüzü gülecek; emekliler için yeni zam hazırlıkları sürüyor. Böylelikle Türkiye’ye kurulan bu yeni tuzaklar da boşa çıkacak.

KRİZ FIRSATÇILARI

Ekonomik krizi fırsat görüp ülkemizi yaylım ateşe tutan iç ve dış mihraklar, Gezi olayları, 17-25 Aralık yargı operasyonu ve 15 Temmuz kanlı kalkışmayla ulaşamadıkları iktidarı, ekonomi üzerinden ele geçirmenin peşindeler; ancak çektiği çeşitli sıkıntılara rağmen vatandaş, bu oyuna da itibar etmiyor.

VATANDAŞI SOKAĞA DÖKMEK İSTİYORLAR

Küresel bir sorun olan pahalılık, işsizlik ve geçim sıkıntısı sanki yalnızca Türkiye’de varmış gibi algı operasyonu yapan “kundakçı tulumbacılar”, “vatandaş neden sokaklara dökülüp isyan etmiyor” diye artık karalar bağlamaya başladılar!

ÇIĞIRTKANLAR ŞAŞKIN

Ekonomik krizin daha da büyüyerek Türkiye’nin yangın yerine dönmesi için ellerinden gelen şirretliği sergileyen felaket çığırtkanları, toplumda istedikleri infiali göremeyince büsbütün çıldırıyorlar.

ASGARİ ÜCRETTE VERGİ YOK

Hükümetin öncelikle asgari ücrete yüzde ellinin üzerindeki zam kararı başta olmak üzere, ekonomiye dair art arda aldığı kararlar, şer odaklarının korkulu rüyası oldu. Meclis’e sunulan yasa tasarısına göre asgari ücretten vergi alınmaması kararı iş dünyasına nefes aldırdı.

ÜCRETLER DAHA DA İYİLEŞECEK

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi önceki gece TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte sadece asgari ücretle çalışanların kazançlarının vergi dışı bırakılması öngörüldü. Diğer çalışanları için de asgari geçim uygulamasına (AGİ) devam edilecek.

YASA TASARISI MECLİS’TE

Gelir Vergisi Kanunu'nun asgari geçim indirimiyle ilgili 32. maddesi korunurken, beşinci fıkrasında değişiklik yapılacak. Buna göre, asgari ücretin üzerinde ücret almakla birlikte ödedikleri vergi dolayısıyla net ücretleri asgari ücretliye ödenen net ücretin altında kalanlara, bu tutar ile bu tutarın altında kalındığı aylara ilişkin olarak aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgari geçim indirimine ayrıca ilave edilecek. Gelir vergisi istisnasından sadece asgari ücretli olarak çalışan işçiler yararlanabilecek. Brüt ücreti 2022 yılında 5004 TL'nin üzerinde olan çalışanlar gelir vergisi istisnasından yararlanamayacaklar.

ŞARTLAR TÜM ÇALIŞANLAR İÇİN YENİDEN AYARLANACAK

Asgari ücrete yapılan yüzde 50.5'lik tarihi zamla beraber çalışma ve sosyal güvenlikte birçok ödeme kalemi de yeniden belirleniyor. Milyonlarca memur, işçinin asgari geçim indirimi de artıyor. Vergi düzenlemesi sadece asgari ücretle çalışanlar için sıfırlanırken diğer çalışanların tamamı Asgari Geçim İndirimi almaya devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.