Şahsen whatsapp’dan gönderilen resimleri ilk gördüğümde ben öyle sanmıştım. Sanıyorum siz de ilk bakışta burasının beş yıldızlı bir otel odası olduğunu sandınız, değil mi? Evet, burası bir otel odası görünümünde ama, değil. Bildiğiniz hasta odası. Bölge Eğitim Hastanesi’nin yanında yapımı devam eden 1200 yataklı yeni hastanenin bir hasta odasının resmi. Tamamen modern, tamamen şık. Tavanından tabanına, içinde kullanılan malzemesinden tasarımına kadar. Modernitede zirve!

Pahalı otel odalarını andırmayan bu yeni hastanenin odası böyleyse artık diğer ünitelerini siz düşünün. Dileriz Recep Akdağ Sağlık Bakanlığı’nı bıraktı diye hastanenin yapımı sekteye uğramaz ve belirlenen tarihte biter de hizmete girer. Ve dileriz hastanenin görev yapacak doktorları da odaları gibi on numara beş yıldız olur! NOT: Bir hasta odası için bu kadar şatafata gerek var mı diyecek oluyorum ama odayı böyle dizayn eden kafanın sağlık hizmetlerini de aynı kalitede yapacağını tahmin ettiğimden demiyorum!

Demirel’den Arslan’a fırın fırçası!

Biz de eskimişiz vesselam! DYP’nin eski il başkanlarından işadamı Kaya Arslan ile ne zaman karşılaşsam illa ki eskileri konuşur, bir sürü ortak anıyı paylaşırız, eskileri yadederiz. Bir süre önce vefat eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Ünal’ın vekilliğini de yapan Kaya Arslan, İl Başkanıyken geçen gün o günlere ait bir anısını anlatırken şaştım kaldım. Merhum Süleyman Demirel o zaman hem DYP’nin genel başkanı hem de Başbakan’dır. Bir dizi ziyaret ve açılış için Erzurum’a gelmiştir. Demirel, yoğun geçen bir gün sonlarına doğru Kaya Arslan’a, ‘’Şimdi nereye gidiyoruz?’’ diye sorar. Kaya Arslan da ‘’Efendim, fırın açılışına’’ der ve Büyükşehir Belediyesi’nin Ağır Bakım Atölyesi alandaki yenilenen fırınını işaret eder. Demirel, bir anda Kara Arslan’a döner, sert çıkar ve şöyle der: Kaya bey, fırın değil Ekmek Fabrikası, Ekmek Fabrikası!

SEVDİĞİM BABA SÖZLER: İstediği yere konamayan bir kuş havada esirdir!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.