Bir defa şunu baştan söyleyeyim ki, bu lig gerçekten geçen sezon oynadığımız lig değil. Çıkması bir zor, kalması daha bir zor lig. Bu açıkça görülüyor. İlk Konya maçı itibariyle gördük ki lig o lig değil ama takım o takım! Tipik bir pısıran değil ısıran bir takım yapmış yine Altıparmak. Hem de bildik o kıt imkanlarla. Hem de bazı mevkilerde aksıyor olmasına rağmen! Birara rakibin 1 penaltı kaçırmasına karşın 2 farklı üstünlüğe ulaşmasına rağmen sanırım bir çoğumuz Erzurum’un fark yiyeceğini sandık ama bakın yine yanıldık! Benim bildiğim Altıparmak’ın takımı olamazdı o takım ve öyle olmadığını da daha Leo’nun attığı golle gördük. Ve sonrasında bir gerçeğe daha ulaştık ki bu takım da tıpkı geçen sezonki takım gibi yenilmez değil ama kolay kolay da yenilecek bir takım değil. Böylesine zorlu bir deplasmanda 2 gol atılması ilk maç itibariyle tek teselli görülebilir. Ben şahsen öyle gördüm.. En azından Erzurum taraftarı mahcup olmadı. Maç sonrası bu defa Konya’nın soyunma odası mutlaka bayram yerine dönmüş olmalı! Geçen sezon galip gelen rakip takımların soyunma odaları öyleydi çünkü. Ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir deyim vardır. Büyükşehir Belediyesi elindeki imkanlarla ancak bu kadarlık bir takım yapabildi, öpüp başımıza koymaktan başka çaremiz yok! Bu ilk maç kaybedildi, artık öbür maçlara bakılması lazım. Kaldı ki bu bu mağlubiyet bu takımın ne ilk ne de son mağlup olduğu maç olacaktır. Daha çok olur böyle vakalar! Tek endişem takımın imajı! Erzurum takımının bir belediye takımı olması ve henüz bir sponsorunun bulunmaması sezon içinde ciddi ciddi bir sorun teşkil edebilir. Suat Asanboğa gibi tecrübeli bir hakemin dahi taktir haklarını ev sahibi ekipten yana koyması bahsettiğim sorunlardan biri olsa gerek!

NOT: İsim vermeyeyim de maçı izlerken yanımızdaki ‘aşırı fanatik’ bazı taraftarların Erzurumlu bazı oyuncuları haksızca eleştirmesi olacak iş değildi. Böyle devam edilirse, yarın iç sahada da kötü bir netice hainde Erzurum takımı için bu lig çok erken biter, benden uyarması!

--

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.