Erzurum; garip bir kent. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi’ye göre, doğalgaz parası veremediği için tezek yakan bir kent, AKP Erzurum Milletvekillerine göre, hükümetin gözbebeği, her geçen gün büyüyen gelişen bir şehir. Sılada yaşayanlara göre, hasretin kenti, içerisinde yaşayanların ise, ‘’Devlet bile sahip çıkmıyor’’ dediği bir il. Garip bir kent dedik ya, hem de ne garip..!

Dünyada sayılı birkaç şehirde, Türkiye’de ise sadece Erzurum’da bulunan Atlama kulelerinin Türkiye’nin hatta dünyanın en pahalı kafe’si olduğunu biliyor muydunuz? Ya Orta doğunun en büyük en kapsamlı Fuar merkezinin Recep Tayyip Erdoğan fuar merkezinin Erzurum’da olduğunu ve bomboş beklediğini..? Atlama kulelerinin maliyeti 100 milyon lirayı aşarken, fuar merkezinin maliyeti de 10 milyon lira civarında. Her iki projede şehri ayaklandıracak, prestij projeler. Atlama kuleleri 2011 yılında Türk spor tarihinin en büyük organizasyonu olan Winter Universiade için Başbakanlık Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, fuar merkezi de Erzurum büyükşehir belediyesi tarafından geride bıraktığımız 2017 yılında hayata geçirildi. Sonra… Sonrası yok..!

Atlama kuleleri, birkaç organizasyon dışında kafe (cafe&restaurant) olarak kullanılıyor. Recep Tayyip Erdoğan Fuar merkezi ise, sadece doğu Anadolu tarım fuarına ev sahipliği yaptı. İşin ilginç yanlarından birisi, Erzurum’un merkez ilçelerinden Yakutiye ilçesinde bulunan fuar merkezinin nerede olduğunu Erzurum’da yaşayanların bile çoğu bilmiyor..! Şehrin merkez ilçelerinden bir başkası olan Palandöken ilçesinde bulunan atlama kulelerine de çoğu Erzurumlunun şimdiye kadar gitmediğini de çok rahatlıkla söyleyebilirim..! Atlama kuleleri, Erzurum’un Çifte minareli medreseden sonraki simgelerinden birisi. Ancak herhangi bir organizasyon olmadığı için Cafe&restaurant olarak kullanılıyor. Recep Tayyip Erdoğan Fuar merkezinde ise, aylardır devam eden ve bitmek bilmeyen giriş kapısı yapılıyor. Hepsi bu kadar..!

Her iki prestij eserde yapıldığı zaman heyecan uyandırmış, devletin Erzurum’a bakışını değiştirdiğini ve Erzurum’da taşların yerinden oynayacağını hissettirmişti. Özellikle atlama kuleleriyle Erzurum, bir dünya kenti hüvviyetine kavuşacak tam anlamıyla bir çekim merkezi olacaktı. Büyükşehir belediyesi kanadından yapılan açıklamalara göre de her 15 gün de en azından her ay şehirde bir fuar organizasyonu yapılacak ve şehir insanların akın akın geldiği bir ticaret merkezi olacaktı. Tıpkı çoook eski günlerdeki gibi…. Bir alemsin be Erzurum..!

Demem o ki; madem bu abide eserler kimsenin ilgi ve alakasını çekmiyor, o halde yapılacak tek bir şey kalıyor. Türkiye’nin en pahalı kafe’sinde, çayınızı kahvenizi yudumlarken muhteşem Erzurum manzarası izleyebilir, Orta doğunun en büyük fuar merkezinin de Erzurum’da olduğunu bilip, gururlanabilirsiniz..!

Sonra… Sonra kim bilir; belki bir gün bir bulmacada bu bilgiler işinize yarar..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.