Bugün Erzurum’un trafik düzenini, alınan tedbirleri, saçma uygulamaları, devletin imkânlarını kullanarak kentin en can alıcı yerlerinde yapılan iş merkezlerindeki otoparkları kendilerine ya da birilerine işyeri peşkeşi çekenleri dile getirmeye çalışacağım.
Sevgili Berhan Yılmaz, bir ara, üniversite yerleşkesinde yıllardır yapılmaya çalışılan ancak bir türlü başarılamayan trafik düzenlemesine haklı tepki göstererek, ‘’Acilen trafik mühendisi aranıyor!’’ çağrısında bulunmuştu.
Ben bu çağrıyı Erzurum Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyelere, Emniyet Müdürlüğü’ne ve merak ettiğim şehrin trafik komisyonuna havale ediyorum.
Sahi kentte bir trafik komisyonu var mı?
Komisyon üyeleri sıradan temsilciler mi yoksa işin ehlileri mi?
Ortalama 6 ayda bir açıklanan ‘’kentte araç sayısı arttı’’ istatistik rakamları, bültenlerinin arkasına sığınmayalım...
Hadi şu caddeye de ‘’parkomat uygulayalım’’ la çözüm olmuyor..
Başta Cumhuriyet caddesi ve ayrım kavşaklarında, Gürcükapı, Migros, Gez mahallesi, Yenikapı, Demirciler Çarşısı, Y. Mumcu Ömer Nasuhi Bilmen pasajı, Çaykara caddesi, Recep Akdağ kavşaklarında trafik tam bir rezalet...
Bu ana yolların arka sapaklarındaki tali yollarda ise kaldırımlar tam işgal altında, bırakın kaldırım önlerini, esnaf caddelere taşmış... Sıkıysa hakkını ara!
Sayın Sekmen, iddialı geldiniz!
Seçim arifesinde ciddi notlar aldığınıza tanığım...
Kabul ziyaretleriniz bitti ise, hadi şu kenti düzenlemeye trafikle başlayalım...
Sayın Ali korkut!
Belediye sınırlarınızdaki kentsel dönüşüm v.s görüntüler malum... Bunları zaman içerisinde farklı yönleriyle ele alıp paylaşacağım...
Siz de seçim arifesinde hayli albenili projeler sundunuz, yeniden aday gösterildiniz, vatandaş da AK Parti’den yana tercihini kullandı.
Buyurun!
KENTSEL dönüşümün gereklerini uygulayalım...
Sayın Küçükler’in ciddi harcamalarıyla yapılan yeraltı parkının son durumunu bilmiyorum. Hangi katlar faal, hangisinde su sıkıntısı devam ediyor?
Bu kentte daha önce yapılan Özel İdare İşhanı, Çaykara Pasajı, Cumhuriyet İş Merkezi’nde yaptırılan otoparkların son durumu malum...
Hepsi iş işyerlerine katıldı...
Projeler nasıl değiştirildi, nasıl satıldı, nasıl alındı; Bunlar da yine şehr eminlerin ve hukukçuların sorunu...
Bir araştırın isterseniz...
Son alarak
Yakutiye Belediye hizmet binasınınüst kısmındaki kavşağa dikkat çekmek istiyorum.
Araçlar iyi-kötü bu kavşaktan dönüyordu...
Şimdi bir düzenleme yapıldı ki evlere şenlik...
Özel okulun önüne 2 hafta önce ‘’durak’’ tabelası koydular, sürücüler tınmayınca, dubalarla oraya genişçe cep yaptılar. Minibüsçüler bunu da takmayınca, şimdi bir görevli diktiler oraya.
Öndeki kavşağı ise, İbrahim Paşa Cami’nin yanına dubalarla uzattılar.
Trafik düzeni iyice berbat oldu.
Araçlar en az iki manevrada dönüyor; Olası kaza ve kavgalar eli kulağında...
Arkadaş, bu iş pikabın arkasına matkap ve dubaları koyup asfaltı rastgele çivilemekle olmuyor.
Gel istersen buradaki araç seyrini bir 15 dakika seyreyle!
Aaa, eğer başaramayacaksanız, üniversitenin trafik düzenleyicileri hayli mesafe aldılar deneme yanılma yöntemiyle; Onlardan fikir alabilirsiniz! 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.