Öğretmenin ufuk frekansının yükselmesinin gelecek nesillerimiz için çok önemli olduğu açıktır!

Ya öğretmenlerin maaşları milletvekili kadar ya milletvekillerinin maaşı öğretmenleri geçmeyecek kadar olmalıydı!

Milletvekillerinin maaşlarının öğretmenler kadar olduğu durumlarda milletvekili olmak için daha çok vatanını sevenler milletvekili olacaklardı diyemem, ama öyle düşünüyorum! Ancak milletvekili olabilmek için milyonluk servetler harcanmasına gerek olmayacaktı! Bu net!

Mevcut durumda zengin sayılmayan bir insanın eğer siyasi liderlerden bir müdahale olmasa seçilme ihtimalleri yok! Allameyi cihan olsanız milletvekili olamazsanız; paranız yoksa!

Sonra milletvekilleri için yapılan bir dönem sonrası ömür boyu emeklilik ise hiç adil değil!

Öğretmenlerin maaşlarının yeterli olması gelecek nesiller için şarttır!

Burada öğretmenlere yeterli maaş ne kadar sorusunun cevabını daha geniş perspektiften bakmadan bulmak doğru sonuçlara ulaştırmaz. Herkesin ihtiyaç listeleri, yaşam standartları farklıdır. Ancak öğretmen maaşlarının daha çok öğretmenin öğrenciye fayda sağlayacak işler için ayırması düşünülerek ayarlanması gerekir. Veya öğretmenlerin mesela; seyahat masrafları, sanat masrafları (müzik aleti, kurslar, eğitimler, kitap giderleri, sinema ve tiyatro, konser ücretleri, spor) devlet tarafından karşılanmalıdır.

Öğretmen kütüphanesine kitap alacak, ayda en az beş altı kitap okuyabilecek ekonomiye sahip olmalı! Öğretmen her tatil fırsatında tatil yapabilecek, tarihi yerleri, yurt dışını görebilecek ekonomiye sahip olmalıdır.

Öğretmenin ufuk frekansının yükselmesinin gelecek nesillerimiz için çok önemli olduğu açıktır. Öğretmenlerimizdeki ufuk frekans düşüklüğü, gelecek nesillere aksedecektir.

Ufuk frekansını yükseltecek konular, felsefe, seyahat, düşünme yeteneği, sanat ve gelişmiş ülkelerdeki bilimleri modelleyerek onları aşıp ileri taşıyacak düşünme (hayal etme, ideale yerleştirme) tarzlarıdır!

Her okul özel, her öğrenci özel olabilir, yıllardır düzeltilemeyen sistemler rayına oturabilir; öğretmenlerdeki ufuk frekanslarını yükseltecek işler doğru yapılır, uygulanırsa!

Yoksa siz daha “Beyaz Zambaklar Ülkesi” (Grigory Petrov) kitabını henüz iki defa mı okudunuz?

En az üç beş defa okumalı ve Atatürk’ün yaptığı gibi Milli Eğitim’in tedrisatına yeniden koymalıyız!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.