Sivas maçı, Erzurumspor açısından çok önemliydi. Teknik Direktör Mehmet Özdilek’in yeni kadroyla bir patlama yapması bekleniyordu.
Biz önce 17 Şubat 2019 günü sahamızda oynadığımız D.G. Sivasspor maçının gollerine bakalım:
Daha karşılaşmanın ikinci dakikasında Obertan, korner atışında topu Lokman ile buluşturdu. Sivas defansının sert müdahalesi ile Lokman Gör ceza alanı içinde düşürüldü ve sakatlandı. Hakemlerin dikkatinden kaçan penaltıya, VAR sayesinde kavuştuk. Kaleciyi terse yatıran Jasmin Scuk, Süper Ligde dördüncü golünü attı.
Bu gole Sivas,12. dakikada karşılık verdi. Yan hakem “ofsayt” diye bayrağını kaldırdı. Ancak Cüneyt Çakır yönetimindeki VAR hakemleri, “gol” dedi: 1-1.
30. dakikada Obertan, sol kanattan Leo’yu kaçırdı. Leo’nun yaptığı ortaya Kristian Opseth vurdu. Kale sahası önünde bu topu yakalayan Samuel Eduok, düzeltti ve kaleye gönderdi. Kaleciye çarpan şut, kale çizgisini aheste geçti. Rakip takımın ofsayt beklentisine de VAR izin vermedi: 2-1.
56. dakikada Eduok’un kaptırdığı top, Hakan Aslan’ın golü olarak ağlarla buluştu: 2-2.
60. dakikada usta oyuncu Obertan yine sahneye çıktı. ısrarla takip ettiği topu, Sivas defansından sökerek aldı ve ceza alanına girerek kaleye şutladı. Kaleci Toplagahan’dan dönen topa Eduok kafayı çaktı ve kaleye gönderdi: 3-2.
72. dakikada İbrahim, Özer’e baskı yaparak kazandığı topu Obertan’a aktardı. Obertan çok düzgün ve sert bir vuruşla takımı rahatlattı: 4-2.
Fransa milli takımında yer alan Gabriel Antoine Obertan’ın, Sivas maçında atılan gollere katkısı tartışılmaz. Daha doğrusu mavi- beyazlı forma ile üçüncü maçında Obertan, yıldızlaştı ve kariyerini konuşturdu.
Zaten Erzurumspor’un formasını şimdiye kadar böylesine ünlü bir futbolcu giymemişti. Sahada onu Galatasaray’ın eski ünlü sporcusu Hagi’ye benzetiyorum. 30 yaşında, 1.85 metre boyunda ki Obertan’ın 2021’e kadar Erzurumspor ile sözleşmesi var. İngiltere Premier Ligde mücadele eden Manchester United ve Newcastle United formaları giyen Oberthan’ın özellikleri şöyle:
“Zekidir. Topla çok hızlı hareket eder. Tekniği yüksek düzeydedir. Rakip defansın üzerine gider, iyi top çalar ve onunla tehlikeler yaratır. Her iki ayağı ile etkili şutlar atar.”

Nefis bir orta, harika bir bir gol
Gelelim bir başka savaşçıya. Evet tahmin ettiniz o kahraman; kaptan Egemen Korkmaz. Egemen’in önce son Başakşehir maçında attığı gole bir bakalım:
Başakşehir deplasman maçının 11. dakikasında Opseth’in kendi kalemize attığı golle 1-0 yenik oynuyoruz. İkinci yarıda Emrah Başsan, İbrahim Akdağ, Rasad Muhammed değişiklikleri ile takımın baskısı arttı. Faul atışında Emrah soldan kale önüne, paralel nefis bir orta yaptı. Defansın belkemiği, Kaptan Egemen Korkmaz uçarak kafayı vurdu. 74. dakikadaki bu muhteşem gol, Erzurumspor’a deplasmanda bir altın puan kazandırdı.
Egemen, Sivas maçında da Lokman ve Leo ile birlikte amansız bir mücadele verdi. Kız arkadaşını trafik kazasında kaybetmesine karşın arkadaşlarından ayrılmayan Rashad Muhammed’e, her maçta kalemizi kahramanca koruyan İbrahim Sehiç’e, başarıya ciddi katkı veren centilmen taraftara teşekkürler. Şimdi sırada Ankaragücü var. Seriye devam etmek zorundayız. Kimse kusura bakmasın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.