Sabah Erzurumspor gönüllülerinden Orhan Özsoy hatırlattı. Bugün, artık profesyonel liglerde olmayan ama gönüllerde yaşatılan Erzurumspor'un kuruluş yıldönümü. 1968 yılında kurulan o Erzurumspor'un bugün 46. yaşgünü. Tarihinde bir kez süper lig mutluluğu yaşamış olan ama çeşitli gerekçeler ile bir süre önce kapısına kilt vurulan Erzurumspor, gazeteci arkadaşımız Orhan Bozkurt'un da dediği gibi yaşasaydı bugün tam 46 yaşında olacaktı. Şu veya bu şekilde biliyoruz ki Erzurumspor artık yok. Yüreğinde Erzurum sevgisi yaşayan herkesin kanayan yarası olan Erzurumspor'un yıldönümü, elbette ki görkemli törenlerle filan kutlanmayacak. Sadece o duyguyu yüreğinde yaşayanlar bunu düşünceleriyle veya bu tür sanal ortamlarda kutlayarak belki de hasret giderecek.
***
1982 sonrasında bir çok yaşadığına birebir canlı şahitlik eden ben de bugünün anısına değerli okuyucularımla Erzurumspor'dan bir şeyi paylaşayım istedim. Sanıyorum paylaşacağım bu bilgi, bir çoğunu eskilere götürürken, yarayı tazelemiş olacağımı ve de sönmeyen o yangına benim de körükle gitmiş olacağımı da biliyorum. Kuşkusuz son yılları çok da konuşulmadan geçen 46 yıllık tarihinde herhalde ilk atılan golü merak edenleriniz vardır. O gol nasıl olmuştu ve kim atmıştı diye. Ben o merakımı giderdim ve o ilk golü atan isime, Erkan Şengöz'e ulaştım.
***
27 yıl önce Erzurum'dan ayrılan ve zaman zaman babaocağına gelerek eski eş, dost ve arkadaşlarıyla hasret giden Erkan Şengöz'le telefonda konuştum. Telefon numarasını da Erzurum'un sevilen simalarından kendisi gibi eğitimci olan, dün küçük bir göz ameliyatı geçiren ve evinde istirahat eden küçük kardeşi Haluk Şengöz'den aldım. Halen Alanya'da yaşayan emekli Edebiyat Öğretmeni 'Gıllı' lakaplı Erkan Şengöz, bugün tam 65 yaşında. Eşi ve çocuklarıyla huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Erkan ağabeyiye, Erzurumspor tarihinde ilk resmi golünü nasıl attığını ve o günler ile ilgili ne düşündüğünü sordum. Zaman zaman duygulanan ve bir şekilde bir gün yeniden hayat bulmasını istediği Erzurumspor'un efsanevi oyuncularından Erkan ağabey, şunları söylüyordu:
***
'' 1969 yılıydı. 1969-1970 futbol sezonuna 'merhaba' diyorduk. Demirspor'dan Erzurumspor'a transfer olmuştum. Erzurumspor'un profesyonel ligdeki ilk maçıydı ve rakip de Elazığspor'du. Hocamız ise, bende büyük emeği geçen Selahattin Ünlü'ydü. Hıdır ve Sami gibi daha sonra büyük takımlara transfer olan iki süper futbolcusu da bulunan Elazığspor, ilk yarıyı 1-0 galip kapatmıştı. İkinci yarıya çıktığımızda ligin acemisiydik ama en azından bir beraberliği hedefliyorduk. Kalecimiz Nazıf'dı. O maçta sadece hatırladığım oyuncular Yavuz, Nihat, Fikret, Ercan, İbrahim ve Apollo Necati. Maçın son dakikaları oynanıyordu. Ercan'ın uzaktan sert şutunda top direkten döndü. Takımın santraforu olarak zaten iyi yer tutmuştum. Direkten dönen yüksek topa kafa ile vurdum ve meişn yuvarlak ağlara takılmıştı. Hiç unutmam, bir Pazar günü golü attığım kale de 3 Temmuz stadyumundaki Öğretmenevi tarafına olan kaleydi. Erzurumspor'un profesyonel ligdeki ilk golünü atarak tarihe geçmiştim. O moralle ikinci hafta Hatay'a gittik, 1-1 berabere kaldığımız o maçta da golü yine ben attım. Üçüncü hafta evimizde oynadığımız maçta da Malatyaspor'u 2-0 yenerken o iki golü de yine ben kaydetmiştim..''.
--
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.