…Ve günlerdir merak edilen AK Parti İl Başkanın adı belli oldu: Mehmet Emin Öz.
Kuşkusuz Teoman Kümbet, Haktan Ömeroğlu, İbrahim Küçükoğlu, Hakan Karadabağ, Yavuz Kocaman ve Murat Alpagut gibi isimlerin yoğunlukta konuşulduğu AK Parti İl Başkanlığı koltuğu için Genel Merkez yine herkesi ters köşeye yatırdı, hiç simi geçmeyen birini, Mehmet Emin Öz’ü İl Başkanlığına atadı.
Bu atama şaşkınlıkla karşılandı, zira bahse konu isim Mehmet Emin Öz halen Büyükşehir Belediyesi’nde memur olarak çalışıyordu ve istifa edip il başkanlığı için başvuru formu bile doldurmamıştı.
Belki kendine çok yakın bir iki kişi için değil ama büyük bir kesim için sürpriz oldu bu isim.
Bakan, milletvekili, hatta Büyükşehir Başkanı için bile!
Ama bir gerçek var ki, Mehmet Emin Öz, bugünden itibaren AK Parti Erzurum İl Başkanı ve şu veya bu kişinin değil, bizzat Genel Merkezin adamı!
***
Doğrusu Mehmet Emin Öz ismini önceki gün Ankara’dan Erzurum’a gelirken uçakta ilk defa Milletvekili İbrahim Aydemir’in ağzından duydum.
O söyledi Mehmet Emin Öz’ün de aralarında bulunduğu 5 ismin Genel Merkez tarafından Ankara’ya çağrıldığını.
Ama İl Başkanı o oldu veya o olacak diye bir şey de söylemedi Aydemir.
Sanırım Öz’ün ismi dün öğlen üzeri ilan edildi de hepimiz de öğrenmiş olduk.
***
İsmi artık internet sitelerine İl Başkanı olarak atılınca teyit için Mehmet Emin Öz’ü telefonla aradım.
Telefonu sürekli meşguldu.
Telefondaki meşguliyet, aldığımız haberin doğruluğunu ispat eder gibiydi.
Israrlı aramam neticesinde görüşme imkanı buldum.
Haberi doğrulayan ve hayırlı olsun dileğinde bulunduğum Öz, konuşmayı kısa kesmek zorunda kaldığını yine her zamanki nezaketli haliyle dile getirdi ve Ankara’da olduğunu, Genel Merkezde bir toplantıya geçeceğini haber verdi. Öz, ayrıca Hakan Karadabağ, Yavuz Kocaman, İbrahim Küçükoğlu ve Murat Alpagut ile birlikte oldukları bilgisini de verdi ama bu isimlerin yönetim listesine alınıp alınmayacağına dair bir açıklama yapmaktan kaçındı.
***

Aynı liseden, Pasinler Lisesi’nden arkadaşım olan Mehmet Emin Öz, benim de şehir kültür hayatına yaptığı katkılardan dolayı beğendiğim, çalışmalarını ve heyecanını gıpta ile izlediğim bir isimdir.
Sohbeti dinlenen, çok yakın arkadaşı olan Murat Ertaş’ın da dediği gibi ‘’özü sözü bir adam’’dır Mehmet Emin Öz. İri yapısına rağmen yumuşak bir kalbi vardır, yufka yüreklidir. Onu çok okuyan biri olarak hep tanıdım. Tanıyanlar yakından bilir, kitap okumaya meraklı bir adamdır. Evinde varmıdır, bilmiyorum ama Büyükşehir Belediyesi’ndeki makam odası adeta bir kütüphaneyi andırır.  Doğrusu Cemal Almaz atanmadan önce uzun süre boş bulunan Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğü için Mehmet Emin Öz’ün biçilmiş kaftan olduğu konusunda çoğu kişiyle hemfikirdik. Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanı olarak yaptıkları taktire şayan işlerdir.
***
Aldığım bilgilere göre Mehmet Emin Öz’e İl Başkanlığı teklifi bizzat Erzurum’a temayül için gelen AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe’den gelmiş. Mehmet Emin Öz, memuriyetini de gerekçe göstererek böylesi bir dönemde il başkanlığı grevi riskli olur diye yakın çevresine danışmış. Aile efradı ve yakın çevresi bu görevi kabul etmesi gerektiği konusunda olumlu sinyal verince o da kabul etmiş. Hatta bir rivayete göre Öz’e il başkanlığı teklifi ilk olarak Erzurum Günleri için gittiği Ankara’da bulunduğu bir zamanda yapılmış.
---
NEVİD’İ GETİRMİŞTİ- AK Parti’nin çiçeği burnundaki yeni İl Başkanı Mehmet Emin Öz, görev süresi içerisinde sosyal ve kültürel konularda bir çok başarılı çalışmaya imza attı. 2015 yılında Tebrizli ünlü halk ozanı Nevid Müzmir’i de Erzurum’da ilk defa onun sayesinde dinleme mutluluğunu yaşamıştık.
 
YİNE ÇAĞIRDILAR, VERMEDİLER..
AK Partili Avukat Hakan Karadabağ’ın kaderi de bu olsa gerek! Daha önce Fatih Yeşilyurt’un il başkanı olarak açıklandığı zaman da Genel Merkeze aday diye çağırılan ve o dönem Genel Başkan ve Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın huzuruna aday olarak çıkan Hakan Karadabağ, ikinci defa aynı akibete uğradı! Mehmet Emin Öz il başkanlığına atanırken yine aynı isim aday diye Genel Merkeze çağrıldı ama yine ataması gerçekleşmedi
 
Hiç sesini çıkarma Nurullah!
Nurullah Akçayır gerçekten Erzurum’un medarı iftiharlarındandır. Sesi ve sazıyla TRT’de hak ettiği bir yerde olan bu Erzurumlu arkadaşımız, yaklaşık 20 yıldır TRT Ankara Radyosu’nda çalışıyor. 20 yıldır Ankara’da yaşayan Nurullah Akçayır, bir süreden beridir Erzurum’a ‘’Yare söyle’’ adlı bir proğram için gidip geliyor. Geçen gün Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik’in de olduğu bir ortamda Akçayır’a Erzurum’un bu soğuğundan iyi kaçıp kurtulduğuna dair latife yaptık. O da sanki kötü bir şey yapmış gibi buna katılmadığını söyledi  ve ‘’Bir ayağım Erzurum’da. O soğuğu ben de yaşıyorum’’ diye itiraz edecek oldu. Bunun üzerine biz de, ‘’Yahu alınma hemen, niye gittin diye hesap soran yok. Sadece hiç sesin çıkarma, iyi kurtulmuşsun!’’ dedik.
 
Meteoroloji bilerek yalan söyler mi?
Öteden beri Erzurum’da aşırı soğuk dönemlerde Meteoroloji’nin açıkladığı hava tahmin raporlarına kessen inanan çıkmaz. Meteoroloji hava sıcaklığını eksi 20 diye ilan etse kesinlikle biz ‘’En az eksi 30’dur’’ der, bu oranı illa ki yüksek tutarız. Aynını önceki gün akşam akşam Ankara’dan uçakla gelirken yaşadık. Pilot, yarım saat sonra ineceğimiz Erzurum’da ki hava sıcaklığının eksi 29 olduğunu anons etti. Uçaktan indiğimizde ve bizi şehre götürecek araca bindiğimizde ben dahil yanımdaki arkadaşlarımın hepsi, ‘’Ne eksi 29’u, en az eksi 35’’ dedik. Gerçekten de öyle. Geçmişte eksi 42’leri yaşayan birileri olarak biz belirtilen o oranlara elbette itibar edemiyoruz. Acaba diyorum bu Meteoroloji en düşük gece ve gündüz sıcaklık derecesini gerçekten bilerek mi eksik gösteriyor?  Gerçekten bir takım kaygılardan dolayı mı bunu hep yapıyor? Bu konuda belli ki kimsenin de bildiği bir şey yok. Milletvekili İbrahim Aydemir’e de sordum, ‘’hiçbir fikrim yok’’ dedi. Bunu ilk fırsatta Meteoroloji Müdürü ile tanışıp soracağım.
 
Saffet Sancaklı’nın adayı Erzurum!
MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, partisinin Sakarya Milletvekili Saffet Sancaklı’yı da Ankara’da ki Erzurum Günleri’ne getirmişti. Sancaklı, Kamil Aydın ile birlikte hem açılış törenlerine katıldı hem de Erzurum stantlarını gezdi. Erzurum Günlerinde ilgi odağı olan, Erzurumluların selfi çektirmek için birbirleriyle yarıştığı Türk futbolunun tanınmış isimlerinden Saffet Sancaklı, çeşitli defalar futbolcu veya menejer olarak Erzurum’a gelmişti, ben de bu ziyaretlerin birinde tanışmıştım. Özellikle Erzurumspor’un Süper Ligde olduğu ve Yugoslav teknik adam Stanisan Karasi’nin çalıştırdığı dönem bir çok oyuncuyu da menejer olarak getiren Sancaklı’ya BB Erzurumspor ile ilgili görüşlerini sordum. Tanıdığı bazı oyuncuları bünyesinde barındırdığını söylediği BB Erzurumspor’u yakından takip ettiğini belirten Saffet Sancaklı, ‘’Gördüğüm kadarıyla iyi gidiyor. Ben o takımı grubunda favori görüyorum ve ligi ilk sırada bitirip şampiyon olacağına inanıyorum’’ dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.