Etiler’de ki et restaurantı ile adını tüm Türkiye’ye duyuran Nusret’in memleketi olan Erzurum’a yapacağı yatırımın adı belli oldu.
Erzurum’dan benim gibi bir çok gazeteci arkadaşımızın da ortak dostu olan Nörolog Dr.Mehmet Yavuz’un davetlisi olarak geçen hafta İstanbul’da iken gittiğimiz Nusret’te karşılaştığımız ve sohbet ettiğimiz o restaurantın sahibi Nusret Gökçe’nin sırrı nihayet çözüldü.
‘’Erzurumlusun ama Erzurum’a yaptığın bir şey yok’’sitemimize karşılık, ‘’Güzel bir şey olacak. Ama siz en iyisi onu Mustafa Ilıcalı’ya sorun’’ demişti Nusret.
Biz de Nusret’in o açıklamasını yayınlamış ve ‘’ Artık Nusret Erzurum’a ne yapacaksa Ilıcalı biliyor. Bizden sakladığı o sırrın ne olduğunu artık ona sormamız lazım’’ demiştik.
Erzurum’da bulunan Ilıcalı ile dün görüştüm ve ‘’Sahi, bu Nusret Erzurum’a bir şey yapacakmış ama ne yapacak? Siz biliyormuşsunuz’’dedim. O da, ‘’Evet’’ dedi. ‘’Nusret doğum yeri olan Şenkaya’nın Paşalı köyüne dev bir cami külliyesi yapacak. Bu konuda uygulama ve mimari projesi hazırlandı, belediyeden yerin tahsisi yapıldı. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde yanında imam evi, konaklama bölümleri ve sosyal tesislerin de olduğu bir külliye Paşalı köyünde hizmete girmiş olacak. Hemşehrimiz işadamı Nusret bu konuda maddi olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını söylüyor’’ifadesini kullandı sevgili vekilimiz.
Bu arada Ilıcalı, Nusret’in doğduğu yer olan köyüne külliye yapma hikayesini de anlattı.
Bize son derece ilginç geldi, siz de bilin istiyorum. Şunları anlattı Ilıcalı.
‘’İki yıl önce bir Ramazan günü yeğenim Acun Ilıcalı beni Etiler’de ki ‘’Sahibi bizim Erzurumlu, hemşehrimiz’’ diyerek bu Nusret’e götürdü. Yarım saat girişte yer bekleyince ezan okundu ve orada bulunan görevlilerden namaz kılacağım bir yer göstermelerini ve bir adet de seccade istedim. Yüzüme baktılar. Meğer orada ne namaz kılacak bir yer ne de seccade yokmuş. Hemen Nusret’i arayıp bulmalarını rica ettim. Az sonra geldi. Baktım, genç bir çocuk. Ona, ‘Sen nasıl Erzurumlusun, böylesine büyük bir mekanda namaz kılacak yerin, hatta bir seccaden bile yok’ diye de sitemde bulundum. Bu durumdan son derece rahatsız oldu ve bir hafta içerisinde o işleri haledeceği sözünü verdi. Gerçekten de öyle oldu, artık namaz kılınacak bir yeri de oldu Nusret’in. Biraz da Acun Ilıcalı’nın tazyiklemesi ile Nusret’ten o esnada köyüne bu külliye sözünü de aldık. Bu konuda son derece iyi niyetli olduğunu söylemeliyim. Paşalı köyünde yapılacak olan o külliyenin yapımında vesile oluyor diye de ayrıca kendi adıma mutlu olduğumu söylemek isterim’’.
CHP’LİLER KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARTTILAR!
CHP Erzurum İl teşkilatı, tarihinde ilk defa Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir proğram tertipledi, tam da bunun gururunu basınla paylaşmayı düşünüyorlardı ki  yöneticilerinin başına pişmiş tavuğun başına gelmeyen şeyler geldi!
Ne yazık ki Cumhuriyetinin kuruluşunun 93’ncü yıldönümü münasebetiyle havuzbaşında ki Atatürk Anıtına çelenk koyan ve sonrasında Dialaver Otel’de resepsiyon yapan CHP’liler, bu etkinliklerinden çok o resepsiyonda çıkan arbede ile anıldılar.
Aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği’nin üyeleri ile CHP’li genç üyelerin olduğu bir grupla yaşanan yumruklu arbede, yöneticilerin keyfini bayağı bir kaçırdı. Sonu karakolda biten resepsiyonda çıkan arbedenin sebebi de öğrendiğime göre proğrama katılan PM üyesi Yaşar Seymen’in ‘İl Başkanı atlanarak’ ADD’ye davet edilmesi!
Yumruklu kavganın asıl nedeninin bu olduğunu öğrendim ama dün geçmiş olsun için telefonla aradığım CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, bunu kısmen doğruladı ama ‘’İşin içinde provoke var. Parti içi muhalif kesimin bir oyunu’’ suçlamasında bulundu. Kızıloğlu ayrıca, Cumhuriyetin kurulmasında mihenk taşı olan Erzurum’da CHP olarak ilk defa böyle bir etkinlik yapıyor olmanın dayanılmaz kıskançlığının ortaya konulduğunu söylediği o arbede hadisesinin kendilerine yakışmadığını da ifade ederek, hem partililerinden hem de kamuoyundan özür diledi. Bu arada, pasta kesilen, partili yeni gençlere plaket ve sertifika da verilen resepsiyonda Erzurum’da ki bazı sivil toplum üyeleri de yeraldı. Sonu kötü biten resepsiyonun sürpriz konuklarından birisi de davete icabet eden AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis eski Başkanı ve meclis üyesi Hüseyin Koçan oldu.
 
BURASI BASIN TRİBÜNÜ!
Kendimi bildim bileli eski adıyla Cemal Gürsel, yeni adıyla da Kazım Karabekir stadında basın tribünü vardır ama basın mensuplarının dışında alakasız insanlar buralarda hep olmuştur, oturmuştur! Onca yapılan uyarılara rağmen de bir türlü basın tribününde alakasız kişilerin olmadığı da olmamıştır!
Mesela Pazar günü yapılan BB Erzurumspor-Büyükçekmece Tepecikspor maçında olduğu gibi! Çoğu basın mensubu arkadaşımızın ayakta kalmasına ve o şekilde 90 dakika maçları izlemek zorunda kalmalarına sebep olan alakasız seyircilerden bir örnek de bu maçta yaşandı. Fen İşleri Daire Başkanı sevgili Tuncay Atasever’in de yönetici olduğu BB Erzurumspor’un bu maçında basın tribününde olan bu kişilerin, Fen İşleri personeli olduğu anlaşıldı. Zaten birinin sırtında da bu resmen belli oluyordu. Tuncay bey mi acaba onlara o talimatı verdi, bilemiyorum ama bu fotoğraf hepimizin bu konudaki eleştirilerimizin ne denli haklı olduğunu ortaya koyan da çarpıcı bir kareydi. Bu arada, fotoğraf için Muhammet İspirli’ye de ayrıca teşekkür ediyorum.
PATEN DEDE JÜBİLE YAPACAK..
Buz, buz sporları denince Erzurum’da ilk akla gelecek isimlerden biridir Eren İltir. Kendini bilmiş bileli buz pateni yaptığını söyleyen ve ilerleyen yaşına rağmen bugün kurduğu Okyanus Kulübü sayesinde buz patenci yetiştirmekle meşgul olan Eren İltir, artık buza veda etmeye hazırlanıyor. Bu kış sonuna doğru bir jübile ile yıllarca emek verdiği buz sporuna noktayı koymayı düşünen İltir, ‘’Artık yoruldum. Havuzbaşı’nda havuzun içinde yine oluşturacağımız doğal buzda törenli bir gösteri ile bir noktayı düşünüyorum’’ diye konuştu. Sürat pateni başta olmak üzere artistik patende de sayısız lisanslı sporcu yetiştiren Eren İltir’i bugüne kadar buz patenine verdiği emekten dolayı üyesi olduğu Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile emekli olduğu kurum olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de birer plaket ile onurlandıracak.
--
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.