Bugünlerde Mehmetçik’e yardım yarışındayız.

Kimimiz yemek yapıp göndermek istiyoruz Mehmetçiğimize, kimimiz bere, kazak örmeğe başladık Mehmetçik için.

Maddi durumu müsait olsun olmasın, birçok vatandaşımız da nakdi bağışta bulunmaya çalışıyor.

Bir bölümü basına da yansıyan bağışlardan birkaç örnek vermek istiyorum:

Üç hafta kadar önce Erzurumlu bir lise öğrencisi; yaklaşık iki yıla yakın süredir biriktirdiği harçlığını Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. İsminin bilinmesini istemediği için basına bilgi verilmedi. Bu nedenle hiç duymadık, ama o gencimizle geçen gün görüştüğümde, harçlıklarını yine aynı maksatla biriktirmeye başladığını söyledi.

Besicilik yapan Bayburtlu Recep Ali YAYA, Mehmetçiğe 800 kg.lık boğasını satıp bağışlayacağını açıklamıştı. Hayvan pazarının kurulacağı gün yaklaşırken bir boğa daha ilave ederek pazarda iki adet boğasını açık artırmayla sattı. Eline geçen 31.000 TL’yı, aynı gün bankadan TSK Mehmetçik Vakfı’nın hesabına yatırarak bağışta bulundu.

Gümüşhane'de esnaf emeklisi Sırrı ŞEKER, aldığı emekli maaşının tamamını, kuruşu kuruşuna Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

Sanayi Dolmuş Durağında çalışan 23 aracın bir günlük kazancının Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağının açıklanmasından sonra diğer dolmuş durakları da aynı kampanyayı destekledi ve Erzurum’daki dolmuşların tamamının bir günlük kazançları Erzurum Minibüsçüler ve Dolmuşçular Esnaf Odası başkanı tarafından durak başkanları ile birlikte topluca TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı.

Son olarak bir örnek daha vermek istiyorum:

Birkaç gün önce lise öğrencisi bir gencimiz vakfa bağışta bulunacağını söyleyince merakımdan babasının ne iş yaptığını sordum. Gencimiz babasının rahmetli olduğunu söyleyince başka hiçbir şey soramadım. “Ben burada her türlü ihtiyacımı karşılayabiliyorum, onun için az da olsa Mehmetçiğimize destek olmak istiyorum” diyerek bağışta bulundu. Gözlerimin yaşardığını belli etmemeğe çalışırken Nene Hatun’u hatırladım. Bu genç yetim de olsa, gerçekten Nene Hatunların torunuydu. Aynı ruhun devam ettiğini görmek geleceğe daha da ümitle bakmamızı sağlıyor.

Bunlar sadece bildiklerimizden bir kaçı. Doğrudan bankadan veya internet bankacılığıyla ya da 2582’ye “MEHMETÇİK” yazıp kısa mesaj göndererek bağışta bulunanların hangi koşullarda bağışta bulunduklarını, Vatan, Millet ve Mehmetçik sevgilerinin hangi ihtiyaçlarının, heveslerinin önüne geçtiğini bilmemiz mümkün değil. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyor, Allah’a şükrediyoruz bu milletin bir evladı olduğumuza.

NEDEN TSK MEHMETÇİK VAKFI?

TSK Mehmetçik Vakfı; Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaptığı vatan hizmeti esnasında, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere, toplumsal olarak sahip çıkmak ve destek olmak gibi önemli bir yükümlülüğümüzü toplum adına yerine getirerek; ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.

TSK MEHMETÇİK VAKFI’NIN YAPTIĞI YARDIMLAR

Vakıf; kurulduğu 1982 yılından bu yana 51.238 Mehmetçik veya Mehmetçik yakınına, toplam 712.758.663 TL yardım yapmıştır. Yardım miktarları her altı ayda bir artırılarak yeniden belirlenmektedir.

Şehit/vefat Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımının yanı sıra Gazi ve malul Mehmetçiklere de maluliyet yardımı ile aylık bakım yardımı yapılmaktadır. Bu Mehmetçiklerimizin çocuklarına 18 yaşına kadar aylık 520 TL, öğrenime devam edenlere lise düzeyinde 680 TL, üniversite (Yüksek lisans dâhil) düzeyinde 820 TL aylık yardım yapılmaktadır. Şu ana kadar 3.627 Mehmetçik çocuğuna yardım yapılmış ve 971 Mehmetçik çocuğuna yardıma devem edilmektedir. Yardım almaya devam eden 7.728 Gazi/malul Mehmetçik ile birlikte vakfın yaptığı yardımların miktarı aylık olarak 7.550.000 TL’dir.

Vakfın yaptığı yardımların ayrıntılarına ve daha detaylı mali bilgilere vakfın internet sitesinden (http://www.mehmetcik.org.tr/) ulaşılabilmektedir.

Bu vesileyle; aziz şehitlerimizi ve gazilerimiz ile bağışçılarımızdan ebediyete intikal etmiş olanları rahmetle anarken, şehit ailelerimize, malul gazilerimize, vefakâr bağışçılarımıza ve tüm Mehmetçiklerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.