Erzurum bölgenin sağlık kenti olan bir il. Hastane sayısı, teknik donanım, doktor sayısı gibi alanlarda bölge illeri içinde rakipsiz. Hatta Türkiye’nin ilkleri arasında. En uzun süre Sağlık Bakanlığı koltuğunda oturan Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ döneminde de tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da sağlık alanında önemli gelişmelere sahne oldu. Akdağ’ın bakanlıktan ayrılmasından sonra özellikle Erzurum adeta olduğu yerde kaldı. Bölgenin sağlık kenti olan Erzurum’a yapılması planlanan hatta yapıldığı zaman değil bölgenin Orta doğunun tek sağlık kenti olacağı duyurulan Sağlık kampüsüne tek bir çivi bile çakılamadı.  Temelleri açıldığıyla kaldı. Tabir yerindeyse adeta yılan hikayesine döndü.
Hafta içerisinde bir yakınımın rahatsızlığı nedeniyle Erzurum’da bulunan Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesine yolum düştü. Gördüğüm manzara beni hayretler içerisinde bıraktı. 20 - 30 sene önceki hastane görüntülerine şahit oldum. Hastanenin poliklinik bölümünde yoğunluktan dolayı nefes almak imkansız bir haldeydi. Hijyenik bir ortam olması gereken hastanede insanlar yerlerde, çöp kutularının üzerinde hatta masaların üzerinde oturuyordu. Çünkü, salonda bulunan oturak sayısı hasta sayısının beşte biri kadardı. Hastanedeki hastalar, adeta bölge haritasını oluşturuyordu. Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Muş gibi illerden hastalar burada tedavi olmayı ve şifa bulmayı  bekliyorlardı.
Hastaların sinir katsayıları en üst seviyede, patlamak için adeta kıvılcım bekliyorlardı. Doktorların yüzleri asık, moralleri bozuk bir şekilde üçer beşer hastaları muayeneye alıyor dertlerini dinlemeye çalışıyorlardı. Ancak nafile. Öğrendiğim kadarıyla bu hastane için bu görüntüler artık sıradanmış. Yine hastanedeki doktorlardan birkaç tanesi özel hastanelerin yollarını tutmuşlar. Hastanede gördüğüm manzara görünen o ki siyasetçilerimizin hiç ilgisini çekmiyor. Diyorum ki birkaç ay sonra genel seçimler için sandık başına gideceğiz. Mevcut siyasetçilerimiz ve siyasete hazırlananlar bir ara Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesine uğrasalar iyi olur. Beş yıl boyunca madem sağlık kampüsü yapmayı başaramadık, bari insanların yanlarında olduklarını gösterelim. İnanın bu hamle sandık başında çok etkili olur. 
Burada anlatmaya çalıştığım görüntüleri ve daha fazlasını görmek isteyenler olursa, bir ara Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesine uğrasınlar. Bilirsiniz sağlık ihmale gelmez. Bu anlayış ve bu yoğunluk devam ettiği sürece, korkarım kısa bir süre sonra tedavi olacağımız bir sağlık neferini bile bu hastane de bulamayacağız.
Haberiniz olsun… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsrafil Demir 2014-11-15 16:22:41

kesinlike önlem alınması gereken bir durum. aksi halde hastane de doktor kalmayacak

Avatar
Nizamettin kaynarca 2014-11-14 15:44:38

gerçekten de nene hatun hastanesi alarm veriyor. i̇nsan içeri girince kendini ahırda hissediyor. i̇şin uzmanı doktorlar birer birer gidiyor. hastalara muamele konusunda da eksikler var.