Kur’an-ı kerimde Nahl suresi (Arı) 79. ayette yüce yaradan buyuruyor ki; ‘’Göğün boşluğunda Allah'ın emrine boyun eğdirilerek uçuşan kuşlara bakmadılar mı? Şüphesiz bunda inanan bir toplum için ibretler vardır’’. Tarihte ilk uçan makine 1903 yılında ABD’li Wright kardeşler tarafından planlandı ancak başarı sağlanamadı. 1906 yılında Santos Dumont tarafından yapıldı ve ilk uzun süreli uçuş gerçekleştirildi. Ve o makine yıllar içinde geliştirilerek, bugünkü uçak oldu.

115 yıl önce icat edilen uçak günümüzün en popüler ulaşım aracı. Ama bizim Dadaş Air bir türlü aprona gelemedi. Dadaş Air’de ne mi dediniz? Hemen anlatayım. 2016 yılında dönemin kamu hastaneler birliği genel sekreteri Profesör doktor Fazlı Erdoğan, Erzurum merkezli bir havayolu firmasının kurulacağını söylemişti. Erdoğan, ‘’Slovakya hava yollarında uçakları bulunan Erzurumlu bir iş adamı Erzurum merkezli bir havayolu firması kurmak için sivil havacılık genel müdürlüğüne müracaat etti, onay bekliyor’’ demişti.

İzin çıkması halinde uçuşların başlayacağını belirten Fazlı Erdoğan, 56 ve 76 kişilik 4 uçakla, Erzurum’dan Bakü, Nahcıvan, Tebriz, Urumiye, Van ve Trabzon’a hava yoluyla yolcu taşımacılığı yapılacağını söylemiş ve firmanın kurulması halinde Erzurum’un sağlık turizminde çok önemli bir merkez olacağını ifade etmişti. Hastalar çok kısa sürede hava yoluyla Erzurum’a taşınacaktı. Ama aradan yıllar geçti ne uçaklar geldi ne de o iş adamından bir selam..!

Diyorum ki; siyasilerimiz bu işe bir el atsalar. Hani onay falan çıktıysa, biran evvel pist başına alır, uçuşa geçerdik. Yani, Dadaş’ın imzasını şu günlerde göklere atsak fena mı olurdu..?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.