Kuran açık ve seçiktir; anlaşılır! Allah CC anlamayacağımız bir Kuran’ı niye indirsin?

Dünyadaki milyonlarca kitapların milyonlarca okuyucusu var! On binlerce konu, milyonlarca yazar tarafından yazılmış, milyarlarca insan okuyor!

Hristiyan, Yahudi kendi kitabını okuyor!

İngiliz İngilizce, Alman, Almanca, Fransız Fransızca, İspanyol, İspanyolca, Rus, Rusça okuyor! Defalarca okuyor! Yahudi Tevrat’ı kendi dilinde okuyor, okuyor, okuyor!

Herkesin okuması için misyonerler tarafından her dilde basılıp, bedava dağıtılıyor!

Ve Kuran okumamış, Kuran’ı tartışacak kadar bilmeyen bir tek Yahudi ve Hıristiyan din adamı gösteremezsiniz! Hatta okuma alışkanlığı olan belki de yüz milyonlarca Yahudi ve Hıristiyan Kuran’ı kendi dilinde okumuştur!

Bir tek Kuran Müslümanlar tarafından okunmuyor!

Hatta ve hatta kendisini din adamı, hafız, hoca olarak etiketlendiren insanların bile yüzde doksanından fazlası Kuran’ı kendi dilinde düşünerek, okumamıştır!

Ama hemen her Müslüman hiç okumadığı Kuran hakkında tartışmaya girebilecek cesarete sahiptir! Bilgiler genelde kulaktan dolma, falan hocadan işitmiştim referansıyladır!

Kuran’ı Arapça okumayı ibadet saydığımız için, genelde hep Arapça okur, dinleriz! Tecvit, vurgu işaretleri, harflerin Arapça telaffuzu çok önemlidir!

Allah’ın bize gönderdiği mesajı öğrenmek ve hayatımıza geçirmek düşüncesi güzel sesli hafızlardan dinlemek, hattatlar tarafından süslü yazılmak kadar önem taşımamıştır!

Çok net anlaşılır 385 kadar Allah’ın yapmamızı, kaçınmamızı istediği ayetler (muhkem ayetler) Kuran’da mevcuttur! Bu ayetler hayatımızın sınırlarını çizmektedir. Gel gör ki; bu ayetleri Müslümanlar okumuyorlar!

20020 Kurban bayramı Cuma namazındaki hutbe kurbanla alakalıydı! Hac (34, 36, 37 ayetler) ve Kevser (2. ayet) surelerinde “kurban kes” emri muhkem ayetlerle sabit iken, hutbe metninde “kurban kesen Allah’ın himayesine girer, Allah tarafından korunmaya alınır” cümlesi geçti! Kurban oysaki korunmak için değil; Allah’ın emri olduğu için kesilmeli! Vacip, sünneti müekke, sünnet, müstehab olarak söyleyenler de var! Muhkem ayetle sabittir ki; kurban farz bir ibadettir.

Kuran’ı biz anlayamayız diyenler, Kuran’ı biz anlatmazsak siz anlayamazsınız diyen din adamları, hadisler olmadan Kuran anlaşılamaz diyen hocalar, Kuran anlaşılmak için hadislere muhtaçtır (haşa) diyen müftüler gördüm!

Bütün bunlara Allah (CC) Kamer Suresinde üç ayrı ayette (17, 22, 32 ayetlerde) şöyle buyuruyor; “Andolsun biz Kuran’ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur?”!

Tehlikeli düşüncelerin başında bu ayete rağmen anlamazsınız, anlayamayız ısrarıdır!

Üç önemli farzın içinde “Namaz kılmak, zekât vermek ve Kuran’ı anlamaya çalışarak okumak vardır! Fatr 29. Ayet!

Ve Kuran’ı okumamanın, değişti veya anlamam, anlamazsınız demenin bedeli ahrette ağır olabilir. Furkan 30. Ayette Allah (CC) “Benim ümmetim Kuran’ı terk etti” buyuruyor.

Ve gene çok tehlikeli sözlerden birisi, “Peygamber burada hüküm” verdi demek! Mesela cuma namazında kadınları farzdan muaf tutmak, mesela haccı sadece kurban bayramına endekslemek işlerini Peygamberimize isnat etmek; ancak çok talihsiz bir saptırmadır!

Bir grup ise çeşitli cemaat liderleri tarafından yazılmış tercüme veya tefsir veya kitaplar okuyarak hüküm vermektedir!

İslam’ın kaynağı Hz. Muhammed’e (SAV)’ e indirilen ve ahrete kadar değişmeyeceğine söz veren Allah’ın kelamıdır! (Hicr 9. Ayet)

Kuran’a uymayan her söz, her referans yanlıştır!

Kuran açık ve seçiktir; anlaşılır! Allah CC anlaşılmayacağımız bir Kuran’ı niye indirsin?

Kendi dilimizde okumak hepimizin üzerine farzdır! (Arapça okumak sünnettir)!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.