Lig içinde bazen özel ya da kupa maçları takımlar için hazırlık maçları hüviyetindedir. Özellikle teknik adamlar açısından kulübedeki yedek oyuncularını daha yakından tanımak, ilerisinde kadroya dahil etmek istedikleri oyuncuların durumunu görmeleri için bu tür hazırlık ve kupa maçları iyi bir fırsattır. Sadece teknik adamlar için değil, o oyuncular için de kendilerini hocalarına göstermek bakımından bu maçlar bir yerde pazardır. Hele zorlu lig maçları öncesi bu tür maçlarda kazanmak da ekstra bir moral motivasyon sağlar. Hadi bu tur moral olsun diyelim. Amma velakin unutmayalım ki dün akşam Erzurum’da Ankara Demirspor ile oynanan kupa maçında öne çıkan bir oyuncu göremedik. Sorumluluk alan oyuncu olmadığından olsa gerek aman aman oynayan ve 90 dakikayı bu şekilde çıkaran bir oyuncuya rastlayamadık. Hele hele Erhan, Hakan Arslan, Taylan Antalyalı ve Tolga Ünlü çok vasat bir görüntü sergilediler. Tam onların maçıdır diye düşündük ama gel gör ki onlar bizim düşündüğümüz ve bildiğimiz oyuncular çıkmadılar! Esasında Erhan ilk başlarda yakaladığı pozisyonların birini değerlendirmiş olsaydı maçın ve kendisinin rengi daha da değişirdi ama olmadı işte. 28.dakikada Kone’nin ortasında bir anda topu önünde bulan Munsy’nin çerçeveyi bulan ilk ve de son şutu ile gelen o gol olmasa belki de Erzurum gol için tıpkı lig maçlarında olduğu gibi daha da bir bocalayıp duracaktı. Munsy hele şükür resmi bir maçta gol attı ama ne yalan söyleyelim zorlu lig maçları öncesi zorla değil, gözümüze girmedi, girmedi, girmedi. Yerine sonlara doğru oyuna giren Thy de al birini vur ötekine cinstendi! Sarı kartı görmese o Thy’nin oyuna girdiğini bile anlamayacaktık neredeyse!

***

Antrenmanlarda onca ölü top ve şut çalışıyor olmasına rağmen dün gördük ki sahaya sürülen oyuncular şut özürlü. Anlıyoruz ki Scuk’un dışında doğru dürüst şutörü de yok bu takımın. Biraz daha fazla ölü top ve şut çalışmasına ağırlık vermesi, bunun yanında da Erzurum’un oyun kurgusunda değişiklik yapması gerekiyor. Erzurum’un kanatları ne kadar verimsiz ise kazanma imkanı da o denli azalıyor. Kanatlar aksayınca uçak da uçamıyor işte! Oyun kuramıyor dadaşlar, sorun da burada. Adam eksilten oyuncu sayısının azlığı yanında oyunu soğutan gereksiz yan pas bolluğu, bana göre Erzurum’un üçüncü bölgede etkinliği önünde bir engel. Zaten net pozisyona girilemediği yetmiyormuş gibi bir de yakalanan pozisyonların değerlendirilmemesi eksta bir külfet getiriyor Erzurum takımının oyuncularına. Belki de Ankara Demirspor’un kalecisi Emre Selen’in bu sezon en rahat oynadığı bir maçtı bu maç. Bu sahada çok lig ve kupa maçları da izledim ama TV’den de canlı yayınlanan bu maç kadar Erzurum’un vasat futbol sergilediği bir maç görmedim. Bu takımın çift kaleleri bile böyle yavan değildi doğrusu. Şaşırmam ve de yadırgamam biraz da o yüzdendir. Karşılaştığı Ankara Demirspor bu sezon çok kötü grafik çizen bir takım ve oynadığı son 4 lig maçını da kaybeden bir ekip. Buna rağmen dün Erzurum takımına boş alan bırakmadığı gibi zaman zaman maça asıldığı görüldü ve her an eşitliği yakalayacakmış gibi bir görüntü de verdi. Gerek final paslarında ve gerekse son vuruşlarda biraz dikkatli olsaydı tur atlamaları imkansız da değildi o ligde sıfır puanlı takımın!

***

Gitti mi, gitmedi mi tartışmaların ışığında yönetimin yine devam kararı aldığı teknik direktör Mehmet Altıparmak, çocuk gibiydi dün akşam. Maç boyunca girdiği kulübeden bir an olsun çıkmadı. Kafasını dahi çıkarmadı, adeta birilerine küsmüş, oynamıyor gibiydi. Oysa takımının başında sahaya çıkmıştı ve her ne olursa olsun yine eskisi gibi kenarda olmalıydı. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığım için de hem şaşırdım hem de açıkçası hocamı yadırgadım. Sayesinde takımı da zaten hocasız oynuyor görüntüsü verdi. Eminim ki dün akşam hoca da o kulübede olmasaydı aynı oyuncular aynı oyunu bir şekilde oynayacaktı. Eğer siz o an görevdeyseniz, ki, esami listesinde isminiz vardı, eskisi gibi kenarda olmalı, oyuncularınıza uyarılarınızla oyunun içinde ve yakınlarında olduğunuzu göstermeliydiniz. Her neyse. Zorlu G.Saray maçına saklanan as oyunculardan mahrum bir kadro ile kupa maçına çıkan Erzurum, kötü de bir şey yapmadı, bir tur atlamış oldu bedavadan. Ama bu tur önemli değil, önemli olan önce o G.Saray, ardından da Alanya maçında tur atlamak! Dilerim sancılı bir dönem geçiren ve hepimizin da kafası karışık olan bu dönemde lig yeni başlıyor olsun ve de yine herşey camianın gönlüne göre olsun!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.