Erzurum Seyfettin Valisi Azizoğlu’nun uzun yıllar birlikte çalıştığı polis memuru Z.K.’nın da açığa alındığı bültenlerimize düştüğü günün akşamı Yakutiye Meydanı’ndaki demokrasi nöbetini izlerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in kulağına fısıldadım; Mahmut sağlam mı?
Güldük gülüştük…
Mahmut Bektaş, Sayın Sekmen’in koruma polisi değil ama TBMM’de ilk tanıdığımda, Erzurum için yola çıkarken yanında getirdiği en sadık adamı, bizim de sonradan pek sevdiğimiz sempatik, tipik, ak değil beyaz saçlı hoş bir Karadenizli kardeş…
İşin şakası bir yana, hainlerin yüzünden düştüğümüz duruma bakın!
Konuyu fazla uzatmak istemiyorum, bu sonuçlardan alınacak dersle gerekli tedbirler elbette ki alınacaktır.
***
Demokrasi nöbetinin 12. Gününde Yakutiye Meydanı
Gece kentte havanın soğumasıyla birlikte kalabalık pek de azalmadı. Platformun etrafındaki kalabalığın heyecanı aynen devam… Arka taraftakilerin yediden yetmişe profilleri farklı, her bir fotoğraf kadrajına düşen toplulukları farklı farklı hikâyelerle özetleyebilirsiniz.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ilk günkü heyecanı ile meydanın müdavimlerinden. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan bir an yalnız bırakmadı…
Meslektaşım sıcakkanlı insan sevgili İbrahim Aydemir akşama kadar şehri karış karış geziyor, geceleri nöbetine devam ediyor. Kentin sempatik yakışıklı delikanlısı Mustafa Ilıcalı hayranlarını kırmıyor bol bol poz veriyor. Zehra Hanım, boynunda anlamlı atkısı elinde bayrakla soluğu akşam meydanda alıyor heyecanla. Değerli dostum Fatih Yeşilyurt da öyle. Her zamanki mütevazı kişiliğiyle platformun yanından ayrılmıyor, her gün yeni bilgiler aktarıyor meydanı dolduranlara Sayın Sekmen’le… Eski il Başkanı Hüseyin Tanfer, Başhekim Bey Ahmet Yaptırmış, İşadamı Ömer Düzgün, ESTP Başkanı Mustafa Güvenli eksik olmadılar 12 gün boyunca.
Erzurum milli iradeye cani gönülden sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyor.
Meydanda sadece AK Parti’nin temsilcileri yok, diğer partilerin, STK’ların temsilcileri de sabahlıyor sabırla…
Caddedeki trafikte araç konvoyu yapan gençlerin ekseriyeti Bozkurt, minibüslerdeki hanımlar Rabia işaretiyle selamlıyor çevreyi.
Çok değerli dostum işadamı Hamza Cimilli gah eşofmenleriyle elinde bayrak caddede gençler arasında (kendileri de genç), gah takım elbisesiyle platformun arkasında bankolarda…
Üniversiteden, maariften tanıdığım çok sayıda sima coşkuyla bayrak sallıyor meydanda gece yarılarına kadar.
Kardeşim Hanifi İspirli, alçağı yerin dibine soktuğu için haber sitesi hacklenmesine rağmen ailece nerdeyse meydanda sabahlıyor ilk günden beri.
***
Meydandan ayrılıp şöyle bir genele de kısaca göz atarsak, değerli akademisyen kardeşim Abdulkerim Dinç’in yorumladığı bir fotoğrafı sizinle paylaşmak istiyorum.
Karede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, solunda Başbakan Binali Yıldırım, sağında Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli saraydaki kabulde koltuklarında oturuyorlar.
Dördünün de ceket ilikleri açık, başları dik ve ve hiçbiri ayak ayak üstünde değil…
Sevgili Dinç şöyle yorumlamışlar kareyi; “Milletin istediği bu tablonun devam ettirilmesi… Kısır politikalar, hareketler bir tarafa bırakılıp ortak değerlerde buluşulmalı artık…
Ve bir paydaşı; “Evet hocam, birbirlerine küfredip duracaklarına ülke için millet için gelecek için çözümler üretsinler!
Vatandaş böyle diyor…
Bu tablonun devamını istiyor…
Meydanları dolduranların sesi neymiş?
Talat Geyik’ten alalım; “Tandır sıcakken, darbe anayasası, halka gidilerek derhal değiştirilmelidir.  Yeni Anayasa meydanları dolduran halkın anayasası olmalıdır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necati 2016-07-30 23:47:46

fotoğrafa iyi bakmamışsınız. birinin ceketi daima iliklidir.