Hep demişimdir Belediye Başkanları da Başbakanlar  gibi ekipleriyle gelip, ekipleriyle gitmelidir diye. Ne yazık ki, bugüne kadar bunu yapan reislere Erzurum pek rastlamadı.  Bir başkan döneminde herhangi bir makama getirilen isimler, ne kadar beceriksiz olurlarsa olsunlar asla ve kata yerleri değiştirilmez.  Emekli olunca yerine yenisi getirilir. Bu durum  Mehmet Sekmen dönemine kadar hep böyle sürdü.
Yıllarca belediyeler iş kapısı, istihdam alanı olarak kullanıldı. Adamı olan belediyede işbaşı yaptı. Ama kimse hizmet için birbiriyle yarışmadı.  Haliyle de Doğunun Paris’i ünvanlı Erzurum, büyük bir köy haline geldi. Türkiye’nin en fazla göç veren büyükşehri oldu.  30 Mart 2014 tarihinde genel seçim havasında yapılan yerel seçimlerde AKP’li Mehmet Sekmen’in başkanlık koltuğuna oturmasıyla belediyede de alışkanlıklar değişti.
Başkan Sekmen adeta kendisine yepyeni bir kabine kurdu.  Eş, dost, akraba, ve  arkadaşlarını hep Erzurum’a  getirdi ve büyükşehir belediyesinde kilit noktalara oturttu.  İçerisinde benimde olduğum ‘Erzurum’da  adam mı kalmadı da dışarıdan adam getiriyorlar’ şeklindeki tepkilere rağmen,  Başkan Sekmen,  30 Mart’tan bugüne kadar geçen sürede kabinesini oluşturmaya devam etti.  Meğerse hakikaten de Erzurum’da Erzurumlu kalmamış..!  Biliyor musunuz? Erzurum’da yaşayan has Erzurumluların sayısı söylenenlere göre 40 bin civarındaymış.
Neyse dönelim biz  Sekmen’in kabinesine.  Küçükler döneminde işbaşına getirilen Eski Genel Müdürü Remzi Ertek’in yerine, Erzincanlı Mevlüt Vural getirilirken, Genel sekreterlik koltuklarına da   Zonguldak’lı  Ali Rıza Kiremitçi, Erzurumlu Selami Keskin,  Bayburt’lu Ünsal Kıraç isimleri uygun görüldü.  Korumasından şoförüne kadar bu isimlerin ortak özellikleri İstanbul görmüş olmaları. Yine birkaç daire başkanının yerine yeni isimler getiren Başkan,  söylentilere göre önümüzdeki günlerde şehrin temizliğini yapacak ekibi de İstanbul’dan getirecekmiş.  Yine yeni Büyükşehir yasasıyla hizmet alanı genişleyen Erzurum Büyükşehir Belediyesinde yeni şirketler oluşturuluyor.  Mesela Erkonut, Sportif A.Ş gibi. Elbette ki, bu şirketlerin yönetimlerinde de İstanbul görmüş isimler yer alacak.
Kandil gecelerinde halka dağıtılan simitlerden, Kongre Caddesine yapılan ışıklandırmalara kadar her şeyi İstanbul’dan temin eden Başkan Sekmen, umuyor ve diliyorum ki, yeni kabinesiyle Erzurum’da harikalar başarır. Şimdilik ışıl ışıl Kongre Cadesi,  çiçekle böcekle uğraşılan Bat pazarı ve bir kaç kaldırım çalışması dışında icraati olmayan Başkan Mehmet Sekmen’in, gelecek yaz yapacağı icraatler  şimdiden merakla beklenmeye başlandı.
Çünkü, eş, dost ve yakınlarıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesinde işbaşı yapan Mehmet Başkanın harikalar başarmamak için hiçbir sebebi kalmadı. Önceki yönetimlerin becerisizlikleri, yeteneksizlikleri, Sekmen ve kabinesi döneminde ne kadar telafi edilebilecek bunu hep beraber bekleyip göreceğiz.
Bu arada yerel seçimlere de şunun şurasında kaba bir hesapla;  bin 600 gün kaldı. Sekmen ve kabinesi hizmet anlamıda vites büyütse iyi olacak derim.     
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman 2014-10-31 15:18:03

ne de olsa erzurum. hiç şaşırmadım

Avatar
dadaş 2014-10-30 16:47:52

kitabın ortasından yazmışsın reis. biz bunları aylardır anlatıyoruz birşey olmaz diyorlar