TÜRKİYE VE İHA’DAN MÜFTÜ ARSLAN’A ZİYARET

Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Cumali Geleri, İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Erzurum Sıla Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Derneği (ER-SILADER) Başkanı Av. Yavuz Ertugay, Erzurum Müftüsü Yakup Arslan’ı ziyaret etti.

23 Ocak 2013 Çarşamba 12:53
TÜRKİYE VE İHA’DAN MÜFTÜ ARSLAN’A ZİYARET
Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve ER-SILADER’in çalışmaları hakkında Müftü Arslan’a bilgi veren Geleri, Türkez ve Ertugay, Mevlid kandili dolayısıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getirdiler. İhlas holding olarak Mevlid kandili dolayısıyla il genelinde yaklaşık bin kitap dağıtımı yapmayı planladıklarını dile getiren Türkiye gazetesi Bölge Temsilcisi Cumali Geleri, kendilerine destek sağlayan hayırsever işadamlarına teşekkür etti.

Erzurum Müftüsü Arslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sevgili Peygamberimizin (sas) mevlid-i şeriflerinin 1442. yıldönümünü idrak edeceğimizi ifade eden Müftü Arslan, “Mevlid-i Nebi’nin, ülkemiz, gönül coğrafyamız, bütün İslâm âlemi ve topyekûn insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Kendisi insanlığın onuru olan Sevgili Peygamberimizin (sas) insanlığa getirdiği varlık anlayışında insan, yaratılmışların en saygını (eşref-i mahlukât) ve varlığın özüdür (zübde-i âlem). İnsanın fıtrat ve yaratılış itibariyle onurlu bir varlık olması, İslâm’ın varlık, bilgi ve değer anlayışını şekillendiren en temel unsurlardan biri olmuştur. Hiç kuşkusuz kutlu doğumunu idrak edeceğimiz Efendimizin (sas) örnekliği ve rehberliği, insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması, zedelenen insanlık onurunun tekrar yücelmesi ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegâne melcedir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid-i Şeriflerini tebrik ediyor; Mevlid-i Nebi’nin, özellikle Suriye’de, Irak’ta, Myanmar’da, Arakan’da, Afrika’da, Somali’de, Mali’de, Filistin’de ve dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Editör

Son Güncelleme: 23.01.2013 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.