TRT’DE GÖREV DEĞİŞİMİ

TRT Erzurum Bölge Müdürlüğüne Ayça Alemdar, Radyo Müdürlüğü'ne ise Şair ve Yazar İsmail Bingöl getirildi.

04 Kasım 2014 Salı 17:08
TRT’DE GÖREV DEĞİŞİMİ
Uzun yıllardır kurumda Bölge Müdürü olarak görev yapan Salih Lütfü Şengül uzman olurken, kurumda Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ayça Alemdar Bölge Müdürlüğü görevine atandı.

Yaklaşık iki ay önce Radyo müdürlüğü görevine getirilen Erdal Kural da yapılan değişiklik çerçevesinde görevinden alınarak, Destek Hizmetleri Müdürlüğüne atandı. Kural’dan boşalan Radyo Müdürlüğü görevine ise Prodüktör İsmail Bingöl atandı.

AYÇA ALEMDAR KİMDİR?

İlk orta ve lise tahsilini Erzurum’da tamamlayan Ayça Alemdar, 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2004 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Ana Bilim Dalı’nda Tezli Yüksek Lisansını tamamladı. Alemdar, TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı olarak görevini yürütüyordu. 

İSMAİL BİNGÖL KİMDİR?

1962 tarihinde Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Aynı okulda yüksek lisans yaptı. 1986-88 yılları arasında Ankara Defterdarlığında çalıştı. 1988 yılının Nisan ayından bu tarafa TRT Erzurum Radyosunda program yapımcısı olarak çalışıyor. 1994-2000 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Radyo-Televizyon Yayıncılığı bölümünde, 2001 yılında ise İletişim Fakültesinde ‘Radyo Programcılığı’ dersini verdi. Radyo programcılığı dalında Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından değişik tarihlerde ödüle layık görüldü. 1991 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından ‘ Verimliliğe Katkı’ ödülü verildi. Kırağı, Akademi, Kalem ve Onur, Düşünce ve Sanatta Adım, Çizgi, Ay Vakti, Türk Edebiyatı, Dergâh, Lika, Sühan, Mortaka, Beyazdoğu, Tarih Yolunda Erzurum, Erzurum Sevdası, Berceste, Az Edebiyat, Bizim Külliye, Edebiyat Ortamı, Bir Nokta, Dil ve Edebiyat, Ayraç gibi değişik dergilerde; edebistan, dergibi, turkedebiyatı, turkuler.com, sanatalemi.net, ögretmenlersitesi, şiraze, Doğutürk Erzurumajans gibi edebiyat, kültür ve haber sitelerinde yazı, şiir ve röportajları yayımlandı. Ayrıca, 2 Haziran 1992 tarihinden bu yana Erzurum gazetesinde yazmaktadır.

ESERLERİ

Yaşadığı şehirle ilgili portre ve denemelerini bir araya getirdiği “Türkülerde Yaşayan Şehir Erzurum(1999) ” adlı kitabı, Dergah Yayınları Erzurum Kitaplığı serisinden, ‘Ay Düşleri(2009) ‘ adlı kitabı Ares Yayınlarından çıktı.

Ayrıca yayınlanmayı bekleyen deneme,şiir,röportaj ve incelemeleri var.

Yeni çıkan kitapları: Atalar Mirası Gönül Yarası Türküler (2014) - ÜLKE KİTAPLARI, Ey Kelime.. Ve Ey Ses.. (2014)

Editör

Son Güncelleme: 04.11.2014 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sıttık 2014-11-05 22:57:08

bu memlekette bir gerçek akpartililer bir yerlere gelemediler

Avatar
ÖMER 2014-11-04 17:47:57

bi̇ri̇ anap' i̇l başkaninin kardeşi̇ di̇ğer de eski̇ dyp büyükşehi̇r adayinin kizi olduğu söyleni̇yor doğruysa çok yazik.