OLTU GÖZLEM GAZETESİ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Erzurum’da ilk defa bir yerel basın yayın organı, bir AB projesi kapsamında Avrupa’ya açıldı.

12 Kasım 2012 Pazartesi 14:38
OLTU GÖZLEM GAZETESİ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi proje ekibinde yer alan ve aynı zamanda proje ortağı da olan Oltu Gözlem Gazetesi’nin bu anlamda bir ilki gerçekleştirdiğini dile getiren Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Hikmet Dağ, diğer yerel gazetelere de bir örnek teşkil etmesi nedeniyle bu tür proje türü girişimlerin önemine değindi.
Gazete Yazı İşleri Müdürü Hikmet Dağ, “Erzurum’daki diğer yerel gazetelerimizde bu tür projelerin içerisinde yer alarak rahatlıkla bir Avrupa tecrübesi kazanabilirler.” dedi.
“AB Ülkelerinde Din Öğretimi Uygulamalarının Yerinde İncelenmesi ve Medeniyetler İttifakı” konulu AB projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta bulunan Oltu Gözlem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hikmet Dağ, Erzurum’daki yerel basın temsilcilerinin Avrupa tecrübesi edinmelerinin gelecekteki projelerine ışık tutacağına, katkı sağlayabileceğine vurgu yaptı.
“AB Ülkelerinde Din Öğretimi Uygulamalarının Yerinde İncelenmesi ve Medeniyetler İttifakı” konulu AB projesi kapsamında Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag’taki ilk izlenimlerini aktaran Oltu Gözlem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hikmet Dağ, ülkede 6-15 yaş arasında eğitim öğretimin mecburi ve parasız olduğunu ve ülkede okuma-yazma oranının ise yüzde 99 düzeyinde bulunduğunu kaydetti.
Çek Cumhuriyeti nüfusunun hızla yaşlandığını ve kendilerinin de bu durumun farkında olduğunu belirten Dağ, “Nüfusun yüzde 70’i şehirlerde geri kalanı ise köylerde yaşamaktadır. Prag, tarihi boyunca savaş görmediğinden birçok tarihi binanın neredeyse tamamına yakını ayakta duruyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla bu tarihi binalar halen daha işyeri, ofis, müze, tiyatro, sergi salonu ve benzeri aktiviteler için de rahatlıkla kullanılmakta. Ülkedeki devlet okullarında din dersi adıyla herhangi bir ders yok. Zaten Estonya’dan sonra ateist oranı bakımından Avrupa’nın en yoğun ülkesi konumunda.” şeklinde görüşlerini aktardı.
Yaşlı nüfus din konusunda hassas olsa da yeni neslin din konusundaki rahatlığının yaşam tarzını da ona göre şekillendirdiğini belirten Oltu Gözlem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hikmet Dağ, “Yaptığımız gözlem ve incelemelerde de açıkça görüldüğü üzere din eğitiminin zarureti bir zorunluluktur. Manevi boşluk insan ve dolayısıyla toplumları ahlaki çöküntüye uğratmaktadır.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 12.11.2012 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.