KAVGAYI BIRAKTI, GAZETECİYE MÜDAHALE ETTİ

Erzurum'da kavgaya müdahale etmesi gereken polis, görevini yapmaya çalışan gazeteciye saldırdı.

admin
admin
20 Mart 2017 Pazartesi 18:43
KAVGAYI BIRAKTI, GAZETECİYE MÜDAHALE ETTİ

Olay, bugün Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Çaykara İş Merkezi önünde meydana geldi. İş merkezi önünde başlayan ve bir anda büyüyen kavgaya polis müdahalesi gecikmedi. Sallama diye tabir edilen bıçakların kullanıldığı kavgayı önlemeye çalışan Asayiş ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bir polis memuru ise, kavgaya müdahale eden meslektaşlarının aksine kendisine hedef olarak basın mensuplarını seçti. Yenigün Gazetesi muhabiri Fırat Yakut, kavgayı görüntülemeye çalışırken, üniformalı bir polis memurunun saldırısına uğradı. Kavga esnasında Gazeteci Yakut'un üzerine yürüyerek, "Çekme şu telefonu, seni de gebertirim!" diyerek tehditler savuran polis memuru, muhabirinin olayı görüntülemeye çalıştığı cep telefonuna yumruk attı. Cep telefonu yere düşen Fırat Yakut, basın mensubu olduğunu söylemesine rağmen polis memurunun çirkin tavrı devam etti. Fırat Yakut'a "Olsun basın, çekme oğlum dedim sana!" diyerek, yakışıksız ifadeler kullanan polis memurunun bu davranışı görüntülere saniye saniye yansırken, gazeteci Yakut'un telefonu ise, söz konusu saldırı sebebiyle hasar gördü.

Fırat Yakut, söz konusu polis memurunun, olayın neredeyse yatıştırıldığı bir anda bağırarak ortaya çıktığını ve doğrudan kendi üzerine yürüdüğünü belirterek, "Polis memurunun tavrına sadece ben değil, yanımda bulunanlar bile bir anlam veremedi. Birden bire ortaya çıktı ve 'seni de gebertirim!" diye bağırarak telefonumu yumrukladı. Sonuçta ben de görevimi yapıyorum. Oradaki tüm polis memurları kavgayı önlemeye ve insanların güvenliğini sağlamaya çalışırken, o polis memurunun sergilediği tavra gerçekten de bir anlam veremedim" dedi.

ANADOLU BASIN BİRLİĞİ VE EGC’DEN SALDIRIYA KINAMA

Erzurum'da günlük olarak yayınlanan Yenigün Gazetesi'nin muhabiri Fırat Yakut'un bir polis memuru tarafından saldırıya uğraması, Anadolu Basın Birliği ve EGC tarafından kınandı.

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, "Basın çalışanlarına yönelik şiddetin sona erdirilmesi gerekiyor" dedi.

Erzurum'da günlük olarak yayınlanan Yenigün Gazetesi'nin muhabiri Fırat Yakut'un bir polis memuru tarafından saldırıya uğraması, Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şubesi tarafından sert bir dille kınandı. ABB Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, olayla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Gazeteci Fırat Yakut'a yapılan saldırıyı ve üzerindeki üniformanın sorumluluğunu taşıyamayan bir polis memurunun sergilediği o tavrı hayretler içerisinde izledik. Bu yakışıksız durumu Erzurum İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın dikkatine havale ediyoruz" dedi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün, birbiri ardına imzasını attığı başarılı işlerle dikkatleri her zaman üzerinde toplamış bir kurum olduğunun altını çizen Çakır, şunları kaydetti: "Erzurum'daki medya mensupları teşkilatın bu başarısını hiçbir zaman görmezlikten gelmemiş; manşetleriyle, haberleriyle ve yorumlarıyla tüm gazeteciler Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nü her daim baş üstünde taşımışlardır. Buna rağmen karşı karşıya olduğumuz yaklaşıma bakınca, yaşadığımız tek duygu maalesef tam bir hayal kırıklığı olmuştur. İlaveten şunun da bilinmesinde fayda var ki; münferit bir olaydan ötürü Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne elbette gönül koyacak değiliz. Ancak aynı Emniyet Müdürlüğü'nün bu tip olayların bir daha yaşanmaması için gerekli adımları atacağından adımız kadar eminiz. Anadolu Basın Birliği Erzurum Şubesi olarak, Yenigün Gazetesi Muhabiri Fırat Yakut'a yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, basın çalışanlarının her zaman yanında ve destekçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz."

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti, gazeteciye saldırıyı kınadı

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), bugün şehir merkezinde yaşanan kavga olayını görüntülemeye çalışan Yenigün Gazetesi Muhabiri Fırat Yakut'un bir polis memuru tarafından saldırıya uğramasını kınadı.

EGC Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Şener tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kamu görevi yapan ve toplumun haber alma hakkını sağlayan gazeteciler, maalesef zaman zaman çok çirkin tutum ve davranışlarla karşıya karşıya da kalabiliyorlar. Bu manada Erzurum'da bugün yaşanan olay, basın çalışanlarının karşılaştıkları ve hiç de hak etmedikleri muamelelere en somut örneklerden birisini teşkil etmiştir. Erzurum Yenigün Gazetesi Muhabiri Fırat Yakut, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir kavgayı görüntülemeye çalıştığı esnada, maalesef bir polis memurunun çirkin saldırısına uğramış, tehdit edilmiş ve kamerasına hasar verilmiştir. Kavga olayının neredeyse yatıştırılmış olduğu bir anda, bir polis memuruna hem de hiç yakışmayacak bir tavır ve tutumla ortaya çıkan ve doğrudan gözüne Gazeteci Fırat Yakut'u kestirerek üzerine yürüyen ve tehdit ederek saldıran polis memuru, bu yakışıksız müdahalesiyle aslında toplumun haber alma hakkına engel olmuş ve dahi polis-halk kaynaşmasının en güzel örneklerini sergileyen Emniyet Müdürlüğü gibi güzide bir kuruma en büyük zararı vermiştir. Yenigün Gazetesi Muhabiri ve aynı zamanda cemiyetimizin üyesi olan meslektaşımız Fırat Yakut'a yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, kendisine ve Yenigün ailesine 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz. Bu tür yakışıksız müdahalelere Erzurum Emniyet Müdürlüğü gibi bir kurumun ve bu kurumun yöneticisi olan Sayın Mehmet Aslan'ın kayıtsız kalmayacağını ümit ediyor, tüm meslektaşlarımıza işlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.