Hızlı Bedo!

Hızlı Bedo!

admin
admin
26 Haziran 2019 Çarşamba 00:30
Hızlı Bedo!

Vedat REFAYELİ

Hiç denediniz mi? Biri konuşurken onun söylediklerini motamot not alabiliyor musunuz? Ya da alsanız da doğru alıyor, alabilir misiniz?

Açıkcası hele de konuşmacı seri ve akıcıysa kesinlikle çoğu kelime ve cümlelerini illa ki atlayacaksınız. Bu çok kolay değil, çünkü biliyoruz. Yıllarca biri beyanat veya bilgi verirken not almış biri olarak söylüyorum, çok zor bir iştir bu.

Sanıldığı gibi kolay değildir. Çoğu kere o kadar not almış olmama rağmen konuşmacının çoğu cümle ve kelimesini yemişliğim olmuştur. Basın mensubu olarak sahadaki herkesin illa ki olmuştur. Ama özellikle Erzurum basınında bir ağabey var ki, onun bu konuda yanlış yaptığını, daha doğrusu yanlış yazdığını, not tuttuğunu görmedim.

O ağabeyim Anadolu Ajansı’nın eski bölge müdürlerinden Bedri Turhan ağabeydir.

Biz yakından tanıyanlar ona Bedo der. Hızlı Bedo! Onu bir yetkiliden beyanat ve bilgi alırken çok yakından izlemişimdir, motamot olur onun aldığı notlar. İşin en ilginç tarafı da aldığı notlar çok okunaklıdır. En azından bizim doktor reçetelerine benzemez.

Bir adam o kadar mı güzel okunaklı not alır ve de yazısı o kadar güzel olur. Bu arada yine tesadüf olsa gerek yine AA’da uzun yıllar çalışmış olan bir başka gazeteci büyüğüm Talat Uzunyaylalı da Bedri ağabeyden geri kalmazdı.

Her iki mesleğimi de bu vesileyle saygı ve sevgi ile anarkan, bu işi meslek edinen gazeteci adaylarını bu konuda bilgilendireyim istedim.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.