HERŞEY HABER UĞRUNA…

Görevleri kamuoyunu bilgilendirmek olan haberciler, mesleklerini yürütürken ölümle burun buruna da gelebiliyorlar.

31 Ocak 2014 Cuma 16:50
HERŞEY HABER UĞRUNA…
Erzurum'da yayın yapan yerel Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal ve Yazı İşleri Müdürü M. Musa Çakır da, halk sağlığını yakından ilgilendiren bir olayı kamuoyuna duyurmaya çalışırken ölüm tehlikesi atlattı. Bozuk olduğu tahmin edilen tonlarca sucuğun döküldüğü Çat ilçesi yakınlarındaki Gabar uçurumuna inen Yenigün Gazetesi ekibi, civardaki köylerde yaşayan vatandaşların çuvallarla evlerine taşıdıkları sucukların izini sürdü. Haberi görüntülemeyi başaran gazeteciler dönüş yolunda uçurumda mahsur kaldı. Yaklaşık bin metre yüksekliğindeki Gabar uçurumunda mahsur kalan Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal ve M. Musa Çakır, iletişim imkanı bulamayınca uçurumdan kendi imkanlarıyla çıkmaya çalıştı. Yaklaşık bir saat süren uğraşın sonunda Erzurum-Çat Karayolu’na çıkmayı başaran Özünal ve Çakır, araçlarına bile ulaşamadan baygınlık geçirdi. Yoldan geçen vatandaşlar tarafından Çat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Samet Özünal ve Musa Çakır, burada müşahede altına alındı. Sağlık ekiplerinin gerekli müdahaleyi yapmasının ardından hastanede bir süre gözlem altında tutulan Özünal ve Çakır, daha sonra taburcu edildi.
ÖZÜNAL VE ÇAKIR “O AN”I ANLATTI…
Yenigün Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal, gazeteye gelen bir ihbarı değerlendirdiklerini ve Çat Barajı yakınlarındaki Gabar deresine gittiklerini belirterek, “Yaklaşık bin metre yüksekliğindeki dereye indik ve haberimizi yaptık. Ancak geri dönüş yolunda karların da yumuşak olması yüzünden tırmanamadık. İletişim imkanı da bulamadığımız için mecburen kendi başımızın çaresine baktık. Bitkilerden, taşlardan tutunarak ana yola ulaşmayı başardık ve yol kenarına yığılıp kaldık” diye konuştu.
Yazı İşleri Müdürü M. Musa Çakır da, gazeteciliğin esasen fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, “Bozuk olduğu tahmin edilen sucuklar köylüler tarafından tüketiliyor. Bunu gündeme taşıyarak yetkilileri harekete geçirmek arzusundaydık. Zorlu bir yolculuk oldu ama amacımıza ulaştık ve haberimizi yaptık” dedi.
SUCUKLU SKANDAL
Erzurum’da üretilen ve bozuk olduğu tahmin edilen tonlarca sucuk, Çat Barajı yakınlarındaki Gabar uçurumuna döküldü.
Bozuk olduğu tahmin edilen tonlarca sucuk, Çat Barajı'nın yakınlarındaki Gabar deresine döküldü. Koliler halindeki sucuklar, civar köylerde yaşayan vatandaşların evlerine kadar girdi.

Editör

Son Güncelleme: 31.01.2014 16:51
Anahtar Kelimeler:
ErzurumHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.