GAZETECİLERİN KAREDENİZ VE BATUM GEZİSİ

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) faaliyetlerine aralık vermeden devam ediyor. Gazetecileri yoğun gündemden biraz olsun uzaklaştırmak ve stres atmaları için Karadeniz ve Batum gezisi düzenledi.

13 Ekim 2015 Salı 14:46
GAZETECİLERİN KAREDENİZ VE BATUM GEZİSİ
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) faaliyetlerine aralık vermeden devam ediyor. Gazetecileri yoğun gündemden biraz olsun uzaklaştırmak ve stres atmaları için Karadeniz ve Batum gezisi düzenledi. 

Sabah saatinde yola çıkan gazeteciler önce yurt dışına Batum’a hareket etti. Bir liman kenti olan ve yıl boyunca önemli sayıda turisti ağırlayan Batum, yüksek gökdelenleri, lüks otelleri, modern binalarının yanında tarihi yapıları ve geniş yürüme alanlarıyla Karadeniz’e kıyı sakin bir ülke. Düz bir alana kurulan şehir, sahile paralel uzanan bulvarları ve göz alabildiğine büyük parklarıyla insanların yaşam alanlarını genişletiyor. 7 kilometre uzunluğundaki Batum Bulvarı, sunduğu birbirinden güzel aktivitelerle adeta göz dolduruyor.

TARİHİ MEKANLAR GEZİLDİ

Erzurum’dan hareket eden basın mensupları öncelikle Batum’un görülmeye değer mekanlarından biri olan Piazza Meydanı, Prag ve Venedik’te rastlanan astronomik saat, Batum Fener Kulesi, 2012 yılında inşa edilen ve Gürcü Alfabesi’ni sembol eden mekanlar ve Orta Cami gezildi. Gün boyu Batum’un tarihi ve doğal güzelliklerinin keyfini çıkaran gazeteciler, akşam saatlerinde ışıklı, müzikli su gösterisini izledi. Geç saatlerde Rize’ye geçen gazeteciler, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz Bölgesinin önemli turizm merkezlerinden biri olan Belediye Mücavir Alanı, Milli Park, Doğal SİT ve Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi Ayder Yaylası’na hareket etti.

TABİAT HARİKASI AYDER YAYLASI

1350 metre yükseklikte yer alan, Fırtına Deresi boyunca eşsiz doğa güzelliklerini izleyerek ulaşılan Ayder Yaylası, çevresini saran çam ormanları, şelaleleri, yöresel mimarideki evleri, çiçekleri ve bu çiçeklerden elde edilen balı ve şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkarlar’a dayamış, çam örtülü yamaçlarla kaplı cennet görüntüsüyle herkesi büyüledi. Tabiat harikası doğul görüntüleri fotoğraf makinaları ve telefonlarıyla her anı ölümsüzleştiren basın mensupları, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve Esadaş Turizme, gezide verdiği desten dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR

Bu tür gezilerin önümüzdeki günlerde devam edeceğini ifade eden Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener, gazetecilerin unutulmaz bir hafta sonu geçirdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Esadaş Turizm Şirketi sahibi Ata Şenpolat ve Tur Rehberi Serdar Severoğlu’na desteklerinin camiayı çok memnun ettiğini dile getiren Şener, “Yoğun gündemin dışında gazeteci meslektaşlarımız ve üyelerimizle bir araya gelip, güzel bir hafta sonu geçirmiştir. Tarihi ve doğal güzellikler karşısında gazeteci arkadaşlarımız biraz da kendilerine zaman ayırmıştır. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 13.10.2015 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.