Gazetecilere sertifika

Erzurum'da görev yapan ve kayak sporunu 'kayak bilmeyen kalmasın' sloganıyla başlatılan projeyle öğrenen 17 gazeteciye 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde sertifika verildi.

admin
admin
11 Ocak 2019 Cuma 08:33
Gazetecilere sertifika

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetinin (DAGC) işbirliğiyle "kayak bilmeyen kalmasın" sloganıyla başlatılan projeyle kayak yapmayı öğrenen kentteki 17 gazeteciye, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde sertifikaları verildi.

Paladöken Kayak Merkezinde gerçekleşen program, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin gazetecilere yemek ve içecek ikramıyla başladı.

Programda gazetecilere açıklamaya yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, Palandöken Kayak Merkezi'nin dünyaya tanıtılmasında gazetecilerin çok önemli rolü olduğunu söyledi.

Memiş, kentte 2 ay önce göreve başladığını anımsatarak, "Ben de bir kaç kere kayak yaptım ve bu spor kadar anın yaşandığı bir spor dalı görmedim. Çünkü o anda insan sadece düşmemeyi düşünüyor." dedi.

Palandöken'de belediyenin düzenlediği kursa katılıp kayak öğrendikleri için sertifika alan gazetecilere görevlerinde başarılan dileyen Memiş, şöyle konuştu:

"Eminim kayak sporunun öğrenen arkadaşlarım kayak merkezinin haberlerini çok daha farkındalık içinde yapacaktır. Çünkü bu sporun tadına baktılar. Otellerimizin pistleri çok ve Türkiye'deki en uzun pistlere sahibiz. Valilik ve büyükşehir belediyesi olarak hedefimiz kış turizminde Erzurum ve Palandöken Kayak Merkezi'ni 1 numara yapmak. Bu konuda kaynak ve bütçe ayırarak doğru işler yapmak istiyoruz. Bu görev sadece bizlere değil bütün vatandaşlarımıza düşüyor."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Cemiyetimiz ile başlattığımız projeyle kayak sporunu bilmeyen arkadaşlarımıza kayak dersi verdik. Bizim 'kayak bilmeyen kalmasın' diye başlattığımız projemiz devam ediyor. Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerimiz Avrupa'nın önemli kayak merkezleri arasında. Valiliğimizle bir hedef belirledik ve 1 milyon turisti kentimize çekmeyi planlıyoruz. Bunun için ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtıma çok ihtiyacımız var."

Memiş, Sekmen ve DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, konuşmalar sonrası kayak kursuna katılan gazetecilere sertifikalarını verdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.