GAZETECİLER YİYECEK VE İÇECEKLERİNİ TANITTI

Erzurum'da, Dünya Kayak Seven Gazeteciler Şampiyonası etkinlikleri kapsamında, "Milletler Gecesi" düzenlendi. Gecede gazeteciler ülkelerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri tanıttı.

29 Şubat 2012 Çarşamba 12:06
GAZETECİLER YİYECEK VE İÇECEKLERİNİ TANITTI
Palandöken Dağı'ndaki Dedeman Otel'de gerçekleştirilen Milletler Gecesinde, olimpiyata katılan gazeteciler, ülkelerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri, kurdukları masalarda donuklara ikram ettiler. Türkiye Kayak Seven Gazeteciler Derneği ve Organizasyon Komitesi Başkanı Yazgülü Aldoğan, organizasyonun en neşeli ve en folklorik gecelerinden birisinin milletler gecesi olduğunu belirtti. Şampiyonaya katılan her ülkenin, kendi ülkesinden getirdiği yiyecek ve içecekleri kendi elleriyle hazırladıkları masalarda sunarak diğer konuklara ikram ettiklerini söyledi. Gecede 36 ülkenin masa kurduğunu vurgulayan Aldoğan, "Bu yıl Türkiye'de düzenlenen Olimpiyata rekor bir katılım var. Bununla gurur duyuyoruz" dedi.
Türk mutfağını ise Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği yaptığı birbirinden güzel yemeklerle tanıttı. Geceye damgasını vuran Türk masasının çevresinden ayrılmayan konuklar 10 tepsi su böreği, 40 kilo etli yaprak sarma, bir tencere kuru fasulye, dut çullaması, ayran aşı çorbası, mercimekli bulgur pilavı kısa sürede tüketildi. Konuklar hemen hemen her masada ikram edilen içkilerden alınca kendini pistin ortasında buldu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenen gazeteciler Türkiye'yi çok sevdiklerini söyledi.
Erzurum yemeklerini 57 ülkeden gelen yaklaşık 200 gazeteciye tattıran Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, yemeklerin tamamını yönetim kurulu üyelerinin evlerinde yaptığını söyledi. Yabancıların yaptıkları her yemeğe büyük ilgi gösterdiğini belirten Çomaklı, "Gazeteciler böyle bir lezzeti bir daha bulamazlar" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 29.02.2012 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.